Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 21 augusti 2010

TV4: Sundströms kommunistsympatier inget problem

PARTISKHET Den svårt vänsteranstrukna journalisten och författaren Lena Sundström, som härom kvällen visade prov på stark fördomsfullhet och oerhört vinklad journalistik i sin dokumentär ”Dom kallas rasister”, har starkt ifrågasatts för sin roll som ”samhällsreporter” på TV4. När kanalen så i veckan sparkade sin ”retorikexpert” under Almedalsveckan Camilla Eriksson, endast på grund av att hon är aktiv folkpartist och då underförstått inte kan leverera objektiva omdömen tog kritiken mot TV4 och Sundström ny fart. Erikssons inslag har för övrigt också raderats då de enligt TV4-cheferna Ann Tiberg och Lasse Herneklint är "oförenliga med kanalens opartiska uppdrag".

Med anledning av den allt starkare kritiken mot TV4:s uppenbara hycklande och dubbelmoral i denna fråga har Anne Lagercrantz, chef för TV4 Nyheterna.sett sig tvungen att gå i svaromål i Dagens Media och där avleverera en av dom mest krystade och efterhandskonstruerade ursäkterna till varför man på kanalen tillåter personer med uttalade vänstertsympatier göra totalt subjektiva samhällsprogram om politiska åsiktsmotståndare  på bästa sändningstid samtidigt som man sparkar en annan medarbetare för att hon skall vara ”partisk”.

Enligt Lagercrantz så är Sundströms totalt uppenbara partiskhet inget problem på grund av den anställningsform som Sundström uppges ha.

Kritiken mot Lena Sundströms roll som samhällskommentator bygger på ett missförstånd, hon kommenterar inte bara politik utan har en bredare roll och kommenterar bland annat rättegångar, säger Anne Lagerkrantz.

Ojdå, men vad händer när Sundström kommenterar politik då? Är hon opartisk då också, lika opartisk som hon uppges vara när hon ”kommenerar rättegångar”? Att döma av dokumentären om SD-sympatisörer är hon naturligtvis inte det, vilket ger Lagercrantz uttalande ett starkt löjets skimmer och med fullkomlig klarhet bevisar att bara du har dom ”rätta” politiska åsikterna så kan du på TV4 få komma undan med precis vad skit som helst. Då är ”opartiskhet” inte längre ett problem, liksom…

När TV4 i januari meddelade att man skulle anställa Sundström som ”samhällskommentator” så uttalade sig denna Lagercrantz i tidningen Resumé så här:

Med rekryteringen av Lena Sundström skapar vi en för tv-nyheter helt ny kommentatorsroll som är personligt färgad och tydligare kan ta ställning. Det är en del av vår långsiktiga strävan att göra TV4 Nyheterna djärvare och fräckare. Vi ska våga sticka ut och gå egna vägar.

Hur låter det uttalandet ställt i ljuset av Lagercrantz häpnadsväckande svammel om Sundströms opartiskhet? Här säger hon ju själv att man förväntar sig ”personligt färgade” kommentarer som ”tydligare kan ta ställning”. Sundström är dedikerad vänstertomte, alltså ger här Lagercrantz henne carte blanche att pro prio framföra starkt vänsterfärgade samhällskommentarer och pro secundo tydligare ta ställning för ett vänstertänkande i samhällsdebatten.

Hur kan man påstå att detta skulle vara opartiskt?

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: