Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 augusti 2010

Svensk hängs ut kaninmän fortfarande anonyma

FÖRSÄKRINGSKASSAN Svensk gammelmedias närmast sjukliga ovilja mot att namnge  brottslingar av utländsk härkomst tar sig alltmer bisarra uttryck. Detta gäller ju oavsett om dessa är dömda eller bara misstänkta, invandrare skall inte kunna identifieras som sådana, så är det bara.

Svenskar däremot, där behövs inte fällande dom eller ens påbörjad rättegång innan dessa får valsa runt på löpsedlar som varandes skyldiga till vad dom misstänks för. Ett mycket tydligt exempel på det är behandlingen av Mats Alm som frikändes från mordanklagelserna på sin flickvän, men t o m innan rättegång presenterades med namn och bild i gammelmedia. Ett likartad och rykande färskt exempel på samma sak gäller förre Hells Angels-ledaren Thomas Möller och hans tvist med Försäkringskassan.

Låt oss först som hastigast rekapitulera mediabevakningen av dom så kallade ”kaninmäns”-ärendena som det skrivits mycket om. Här har vi flera dömda brottslingar, skyldiga till bedrägerier i mångmiljonklassen mot Försäkringskassan och där fällande domar mot några av gärningsmännen också har avgivits. Samtidigt pågår parallella utredningar där samma gärningsmän misstänks ha varit hjärnorna bakom bedrägerier som hittills kostat svenska skattebetalare  minst 75 miljoner kronor, men väntas omfatta större summor än så. Men har gammelmedia med ett enda ord nämnt deras namn eller härkomst?

Nej, det har dom inte. Det enda man sett är att någon slaskblaska lite ängsligt försiktigt nämnde att ”samtliga är utländska medborgare”, thats it. Men var är namnen? Det rör sig om grov brottslighet riktad mot staten och de svenska skattebetalarna, är inte det av ett tillräckligt stort allmänintresse för att publicera namnen på Ali Samir Husein, Ali Radhi Raheema Al-mozani, Lami Ahmed Sofi Kerim, Adnan Suleiman, Ahmed Sofi Kerim, Muhammed Sofi Kerim samt flera andra utlänningaar, i samtliga fall irakiska ”flyktingar”.

I Möllers fall rör det sig om ett eventuellt återbetalningskrav på i sammanhanget närmast löjliga dryga miljonen kronor. Han är heller inte föremål för polisutredning, det finns alltså inget åtal och det är heller inte alls säkert att det blir något sådant.

Möllers värsta brott är att han är svensk, och därmed fritt villebråd för krigstidsrubriker trots att hans ”brott” är att jämföra med en piss i Atlanten i förhållande till våra irakiska pensionsräddares. Svensk gammelmedia, för att använda ett populärt uttryck ”suger fett”!

Gustaf Janson

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: