Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 11 augusti 2010

Sex dömda för försök till rån av värdetransport

STOCKHOLM Tisdagen den 1 juni försökte sex personer råna en av företaget G4S värdetransportbilar som var i färd med att hämta pengar från en bankomat vid Globen i Stockholm. Polisen fanns av flera olika anledningar alldeles i närheten och kunde avvärja rånet. Rånarna, som var tungt beväpnade, flydde platsen men flera personer greps under natten. Två personer greps i närheten av Globentorget och de andra fyra i en bil i södra Stockholm.

Att polisen var så snabbt på plats berodde på att flera personer hört av sig och berättat att fotanglar hade spridits ut på vägen i närheten av Globen. Dessutom fanns flera patruller i området efter att ha gripit in vid ett rån mot en restaurang i närheten.

Dom dömda visar sig vara en provkarta på konsekvenserna av svensk invandringspolitik. Södertörns Tingsrätt dömer alltså:

Muhammad Lamin Bojang, född 1988-01-26, för medhjälp till försök till rån och två fall av narkotikabrott till fängelse 1 år och 6 månader.

Filip Alexandru Cazimir, född 1983-06-24, för medhjälp till försök till rån till fängelse i 1 år.

Mario Golzar Mia, född 1983-11-06 och medborgare i Bulgarien, för medhjälp till försök till rån, snatteri och olovlig körning till fängelse i 1 år och 6 månader.

Salle Rahim Hassan, född 1984-11-09, för medhjälp till försök till rån till fängelse i 1 år och 6 månader.

Soheil Sacha Reshadat, född 1991-12-30, för medhjälp till försök till rån till skyddstillsyn.

Gebril Sidibeh, född 1981-05-23, för medhjälp till försök till rån och olovlig körning till fängelse i 1 år och 6 månader.

Samtliga skall solidariskt betala skadestånd till dom G4S-anställda som vid rånförsöket chockades. Samtliga dömda nekar också till gärningarna.

Södertörns Tingsrätt mål B 8014-10

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: