Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 21 augusti 2010

S-politiker som kandiderar är misstänkt för kidnappningsplan

STOCKHOLM Den socialdemokratiske kommunpolitikern i Stockholm Abdo Goriya, 53, greps i maj misstänkt för att ha planerat att kidnappa och föra bort en syrisk diplomats dotter. Han släpptes sedan ur häktet men är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för stämpling till människorov. Ändå deltar han aktivt i valet 2010. Efter frihetsberövandet avsade sig han sig sina förtroendeuppdrag men är nu en av toppkandidaterna på valsedlarna och kandiderar till fullmäktige i Stockholms stad.

Bakgrund

Den påstådda planen på att kidnappa dottern avslöjades när Säpo telefonavlyssnade den syriske diplomaten i jakt på bevis för att denne ägnade sig åt olaglig underrättelseverksamhet. De båda männen pratade då om att fadern ville föra sin dotter tillbaka till Syrien. Bakgrunden var att diplomatens 18-åriga dotter hade en kärleksrelation med en skolkamrat. Diplomaten upplyste sin dotter om att det var en dödlig synd. Han tvingade henne att stanna hemma och misshandlade henne flera dagar i sträck.

Diplomaten, Syriens chargé d'affaire i Sverige, Dr Mohammad Bassa Imadi utvisades sedermera medan dottern och den indiske pojkvännen gavs polisskydd i Sverige. Abdo Goriyas nekar till brott. Hans version är att han medlade mellan fadern och dottern sedan han kontaktats av en organisation som arbetar mot hedersrelaterade brott.

Åklagaren ska inom kort besluta om eventuellt åtal.

Domstol

Attunda tingsrätt, mål nr B 4049-10

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: