Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 25 augusti 2010

S-politiker röstfiskar på plats i moskén

ÖREBRO Tidigare skrev vi om väljarna på Rosengård, där 82,9% röstar på Socialdemokraterna. TV-inslaget visade bara slöjor, där en fick frågan om varför hon valde S. Svaret blev för socialbidragens skull. I Örebro vet inte muslimerna så mycket om partipolitiken och de olika ideologierna. Det råder S-politikerna bot på i år – genom att röstfiska under fredagsbönen i den lokala källarmoskén.

Källarmoskén i Vivalla är som alla andra, alla kvinnor är tätt insvepta och får vara i samma rum som männen under bön eller vid andra tillfällen för den delen. Men könsapartheid bekommer inte Mats Sjöström (S). Han tänker bara på rösterna och tillhör de politiker som kliver in i fredagsbönen för att fiska efter väljare.

- De som går på fredagsbönen här i Vivalla, det är de som har det lägsta valdeltagandet i hela kommunen. Det är viktigt att de får veta att man får rösta, att man kan rösta och hur man röstar, säger han.

Aisar Al Shawabkeh är talesman för Örebro moské. Han tycker att det är bra att politikerna kommer till fredagsbönen för att prata med folk. Och tillägger att det varit positiva reaktioner, och han hoppas nu att valdeltagandet ökar i Vivalla.

– Vi känner att det är viktigt att vi lyfter upp den frågan inne i moskén. Det är många som går och röstar men vi vet att många inte går och röstar på grund av att de inte är så insatta. De vet inte de olika partiernas ideologi, så då är det viktigt att partierna kommer till moskén och presenterar lite vad de står för.

Sveriges framtid:

I samband med att Nerikes Allehanda publicerade Lars Vilks muhammed-teckning gick alla rabiata muslimer i tåg mot redaktionen. Vid halt såg det ut så här:

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: