RIKSDAGEN. Politiskt Inkorrekt har samlat några läsvärda citat hämtade ur riksdagens protokoll där riksdagsledamöter och statsråd ger sin syn på mångkulturen och det nya Sverige. Samtliga uttalanden är yttrade i och protokollförda från riksdagens kammare, plenisalen.
Brott mot diskrimineringslagstiftningen måste bland annat av den anledningen få kännbara konsekvenser. Graden av kränkning ska vara vägledande för hur kännbara konsekvenserna ska vara för arbetsgivarna, inte avsikten bakom. Vi anser därför att man skyndsamt måste se över möjligheterna till sanktioner mot arbetsgivare som diskriminerar. Det är dags att integrera svenska arbetsgivare i det nya mångkulturella Sverige. Arbetsgivarna måste förstå vilken kompetens människor med en annan etnisk bakgrund än svensk besitter och vilket resursslöseri det är att i vårt land inte anställa dessa personer.
TORBJÖRN BJÖRLUND (v) 25:e april 2006
För hundra år sedan var det bara 1 procent av Sveriges befolkning som var född utanför landets gränser. I dag är 12–13 procent födda i ett annat land. Bara förra året var den sammanlagda invandringen till Sverige 100 000 personer. Det är den högsta i vårt lands historia. Migration har berikat och påverkat oss både som individer och som nation. Sverige hade aldrig kunnat utvecklas och bli det land som vi nu är utan att människor migrerat hit av olika anledningar.
ELISABETH SVANTESSON (m) 11:e december 2008
Sedan ska vi inte diskutera det som är verkligt, nämligen att de har en människofientlig syn. Vi ska undanröja det de vill göra genom att i stället bryta ned utanförskap och se till att människor får jobb. Det handlar om att få bättre förhållanden i de många områden där djungeltrummorna gör gällande att det mångkulturella samhället inte fungerar.
Statsminister FREDRIK REINFELDT (m) 6:e december 2007
Jag är inte uppdaterad när det gäller de problem som har uppstått i Malmö. Jag vill gärna säga det. Det här är en otroligt viktig fråga i ett mångkulturellt samhälle. Det är ett stort bekymmer när kyrkor och andra typer av sammankomstlokaler utsätts för hot, trakasserier och mycket annat.
Justitieminister BEATRICE ASK (m) 13:e mars 2007
Sverige är i dag ett mångkulturellt samhälle. Det är ett samhälle med lite drygt nio miljoner invånare och ett samhälle där folk har sin bakgrund i detta land eller i någon av 100–150 andra nationer. Det är ett land som, skulle jag vilja påstå, har blivit rikare och bättre av den mångfald som vi ser i vårt samhälle.
IBRAHIM BAYLAN (s) 28:e juni 2009
Sverige är ett fantastiskt land. Det tycker vi alla. Sverige är rikt, mångkulturellt och väldigt avlångt, från norr till söder.
EVA JOHNSSON (kd) 2:a december 2008
De länder som blir vinnare är de som tar in nya influenser och kulturer. De länder som blir rikare är de där människor orkar vara toleranta och möta varandra i stället för att odla motsättningar och hat. Sverigedemokraternas kamp mot mångkultur är feltänkt. Det går inte att få en bättre värld genom att isolera sig eller oss. Se på Nordkorea! Vi behöver tvärtom möta varandra i ständigt nya samtal. Världen kommer ständigt närmare. Var inte rädda! Det är spännande och ger oss nya möjligheter.
(Applåder)PETER ERIKSSON (mp) 11:e oktober 2006
Endast en riksdagsledamot vågar gå mot strömmen, ironiskt nog en ledamot som själv har invandrarbakgrund, Mauricio Rojas (fp). Mauricio Rojas, född och uppväxt i Chile, gjorde 2006 följande uttalande i egenskap av inhoppare i riksdagen.
Multikulturalismen bygger på en utopisk syn på ett mångkulturellt samhälle där inga grundläggande konflikter kan uppstå mellan olika värdesystem och kulturer. I ett sådant perspektiv uppfattas alla kulturella yttringar som både likvärdiga och berikande. En sådan föreställning inspirerade den invandrarpolitik som Sverige antog i mitten på 1970-talet. Den kulturella valfriheten blev nyckelbegreppet i denna politik. Inga preciseringar av denna valfrihet gjordes, och inga eventuella värdekonflikter antyddes. Det reflekterades inte ens över den uppenbara konflikt som kan uppstå mellan kulturella traditioner förankrade i förmoderna samhällssystem och det sekulariserade, jämställda och demokratiska samhällets värdegemenskap. Läget förbättrades knappast med skiftet från invandrarpolitik till integrationspolitik i slutet av 1990-talet, där en opreciserad mångfald upphöjdes till samhällsgemenskapens grund. Så devalverades de facto det svenska språket och Sveriges kulturarv till ett bland många andra. Det var som om landet plötsligt hade blivit ett oskrivet blad som nu skulle fyllas av alla upptänkliga kulturella inslag. Det var en välmenande vilja att bejaka det som kommer utifrån, som på detta sätt omvandlades till en kontraproduktiv självförnekelse av det som Sverige har varit och fortfarande är.
MAURICIO ROJAS (fp) 8 november 2006
Efter en debattartikel på DN-debatt där han i december 2005 pekade ut vissa invandrares kulturarv som orsaken till dessas brottslighet hamnade han i ständigt blåsväder. Han fanns inte med för omval på Folkpartiets riksdagslista inför valet 2006.
Hösten 2008 lämnade Mauricio Rojas både den svenska rikspolitiken och Sverige, orsaken ska ha varit hur han bemötts i den politiska debatten. Numer bor han i Spanien där han bland annat skrivit en bok om sin tid som politiker i Sverige, Reinventar el Estado del bienestar. La experiencia de Suecia (Att återuppfinna välfärdsstaten. Erfarenheten från Sverige).
Mauricio Rojas debattartikel:
Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar