Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 13 augusti 2010

Polis ingrep mot Skånepartiet i direktsändning



En polis störtade rakt in i Skånepartiets direktsändning i Malmö närradio. Idag onsdag 11 augusti 2010 mellan klockan 16.00 och 16.30 sände Skånepartiet sin trosbekännelse från Stortorget i Malmö. Inför ett sextiotal åskådare skålade flera skånepartister i vin och utropade partiets trosbekännelse:

" - Jag tror på Skåne och inte islam. Skål!"

När flera skånepartister druckit vin kom en polisman in i sändningen och frågade Harry Franzén om det var saft i flaskan. Franzén bedyrade att det var riktigt vin. Polisen sa då att det kan komma att skrivas en polisanmälan om brott mot ordningsstadgan. Polisen tillade att man inte får dricka alkohol på allmän plats.

Franzén vände sig till Herslow och frågade om han lurat honom. Herslow svarade att Stortorget visserligen låg innanför den zon som man inte får dricka alkohol offentligt, men att ingen av skånepartisterna stört ordningen när de skålade i vin. Skånepartisten Laila Fernholm undrade när detta ska ta slut, och syftade på ingripande från polisen. Herlsow svarade logiskt, att Skånepartiet inte kan ha stört ordningen med sitt skålande i vin, eftersom polisen tillät dem fortsätta.

I direktsändning berättade Herslow innan polisen ingrep vilket namn vinet hade och Franzén hade tagit med ett egenodlat vin. Ett av vinerna kom från Spanien. En kvinna undrade i vilken butik det gick att köpa. EU-utlåtandet som gick halvt till Franzéns favör genomdrogs om var alkohol får säljas.

Hur den här historien slutar är oklar. Sannolikt har ingen ordning störts eftersom ingen person på plats verkar ha störts, utan endast polisen. Huruvida polisen ändå upprättat en anmälan återstår att se. Om någon privatperson störts och gjort anmälan är okänt. En händelserapport för dagen innehåller med all sannolikhet vinskålningen. I radion kunde man inte höra om polisen tog några bilder eller vittnesuppgifter.
Sändningen med ingripandet kan förmodligen höras i reprisen i morgon på Malmö närradio 90,2 Megahertz. Då kommer partiledaren Carl P Herslow säkert kommentera ingripandet.




Ursprungsartikel
Källa: Muslimska friskolan (importerat inlägg)

Inga kommentarer: