Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 23 augusti 2010

Personrån i Bromma

Strax efter klockan ett inatt rånades en person i närheten av Brommaplan i Bromma, västra Stockholm. Det var en ordningsvakt som ringde och slog larm till polisen.

Personen blev nedsparkad av minst två gärningsmän, därefter tog de sitt offers mobiltelefon och plånbok. De lämnade platsen till fots. Brottsoffret fick föras med ambulans till sjukhus och polisen tog upp jakten på rånarna med hundpatruller. En förundersökning är inledd angående rån.

Ett av många personrån inatt
Under natten har polisen inrappporterat ett flertal personrån runt om i landet. På Köpmangatan i Västerås rånades en person vid tiotiden igår kväll, strax före klockan två inatt greps en 22-årig pistolbeväpnad man för rånet.

I Malmö rånades en man av tre gärningsmän vid fyratiden. De uppmanade honom att lämna över sina värdesaker, när han vägrade blev han slagen med knuten näve över bröstet. Han lämnade då över sina värdesaker och de tre gärningsmännen lämnade platsen.

Fem minuter senare var det dags igen. En man på Kalendegatan knuffas omkull och blir bestulen på sin mobiltelefon och nycklar. Mannen får bland annat skrubbsår men behöver ingen akut sjukvård.

Skottlossningar
Under lördagskvällen besköts en buss i linjetrafik i norra Botkyrka, se separat artikel.

På Sevedsplan i Malmö besköts en parkerad bil med flera skott. Larmet kom in till polisen tjugo i nio igår kväll.

Senare vid halvfyra-tiden på natten beskjuts en taxi på Föreningsgatan i Malmö. Taxin färdades i riktning mot Triangeln och efter att ha passerat stadshuset träffades det av skott från luftvapen. En sidoruta på fordonet gick sönder men chauffören och passageraren klarade sig utan fysiska skador. Polisen uppger att ärendet hanteras som skadegörelse samt försök till misshandel.

Anlagda bränder
På Södra Förstadsgatan i Malmö rapporterar polisen att det brann i utemöbler på en restaurang vid fyratiden på natten.

På Bellmansgatan i Västerås totalförstördes två bilar i nattliga bränder, larmet om bilbränderna kom in till polisen tjugo över fyra inatt.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: