Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 24 augusti 2010

Nu skickas röstkorten ut

VALET 2010 Valmyndigheten har nu börjat skicka ut röstkorten för valet den 19 september. Under perioden 23-31 augusti kommer drygt sju miljoner röstkort skickas ut till alla röstberättigade.

Från och med den 1 september kan man börja förtidsrösta. Den stora fördelen med att förtidsrösta är att man kan göra det på valfri geografisk plats i Sverige där det finns en lokal för förtidsröstning. Röstar man på valdagen är man däremot knuten till den vallokal som står angiven på röstkortet. Vet man därför att man kommer vara bortrest söndagen den 19 september kan det vara en god idé att istället förtidsrösta.

Vid förtidsröstning behöver du ha med dig både röstkort och giltig legitimation. Har du ingen giltig legitimation behöver du en person som har det och kan intyga vem du är.

Röstkortet skickas till den adress man stod folkbokförd på den 20 augusti. Har man fortfarande inte fått något röstkort senast den 31 augusti, har tappat bort det eller vill ha det skickat till annan adress kan man beställa ett dubblettröstkort genom att ringa 020-825 825 eller kontakta kommunen.

Läs mer om hur du förtidsröstar på Valmyndighetens hemsida.

För dig som är förstagångsväljare finns här en instruktionsfilm om hur det går till när man röstar till allmäna val i Sverige.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: