Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 24 augusti 2010

Norrbybränderna: 17-åring hotar med fler anlagda bränder

BORÅS Politiskt Inkorrekt har tidigare berättat om den omfattande mängd anlagda bränder i den invandrartäta stadsdelen Norrby i Borås och som förra veckan troddes ha nått en lösning när tre unga män anhölls efter att de ertappats med material för att starta bränder. Förundersökningen anses visa att en av de anhållna, en 17-åring, är den tongivande i ett ”ungdomsgäng” som startat bränderna och kastat sten på brandkåren.

Den anhålle 17-åringen uppges nu på ett möte med polis och kommun hotat med nya bränder på Norrby och i polishuset om inte hans kompisar släpptes. I går anhölls dessutom en jämnårig kille samt två till, 20 och 23 år.

17-åringen var förra veckan på ett möte med företrädare från polisen och kommunen. På mötet, inför vittnen, ska han ha hotat med nya bränder om inte killarna med brandfacklan släpptes senast klockan 18.00 på fredagen. Åtminstone någon plats på Norrby nämndes, men även polishuset där bevakningen skärptes.

Det finns misstanke om hot mot poliser i samband med gripandet och om hot som kan förknippas med det som hänt på Norrby, säger kammaråklagare Thomas Andersson.

BT

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: