Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 19 augusti 2010

MP slopar krav på flyktingamnesti


VALET 2010 Miljöpartiet tvingas slopa kravet på amnesti för illegala invandrare som gömmer sig i Sverige för att kunna ingå ett rödgrönt samarbete. Det framkommer i en intervjuserie med riksdagspartiernas ledarna som SvD gjort.Miljöpartiet vill, precis som Vänsterpartiet, att ”flyktingar” som fått avslag på sina asylansökningar men stannat kvar illegalt i Sverige ska få stanna. Socialdemokraterna motsätter sig dock en sådan amnesti, varför MP nu blir tvungna att slopa sitt krav, om de vill ingå i det rödgröna samarbetet. De illegala invandrare som gömmer sig i Sverige benämns ofta felaktigt som ”flyktingar”. Den som har verkliga flyktingskäl behöver dock inte gömma sig i landet, eftersom man då får vistas här lagligen.

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand säger till SvD:

–Jag ser väldigt, väldigt små förutsättningar för att vi skulle få igenom en allmän flyktingamnesti. Jag säger det för att jag inte vill ge några falska förhoppningar till de människor som lever i den här otroligt svåra situationen, det vore väldigt olyckligt.

S och V har även en betydligt striktare syn på flera områden av migrationspolitiken än MP, som till exempel arbetskraftsinvandringen.

Wetterstrand får även frågan om sossarnas stramare migrationspolitik kan ha att göra med att de är rädda att tappa röster till Sverigedemokraterna.

– Jag tror att de resonerar som vi. Ju mer man går SD till mötes, desto mer gynnar man dem. Bästa sättet att möta hotet om en inhuman flyktingpolitik är att stå upp för en human flyktingpolitik.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: