Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 21 augusti 2010

Lärare och piratpartist drog tillbaka kandidatur till riksdagen efter avslöjanden om hans syn på pedofili

Nyligen kunde Fria Nyheter avslöja en 29-årig kandidat för Piratpartiet som dömts av både Skaraborgs tingsrätt och Göta hovrätt för våldtäkt mot barn. Tidigare har Fria Nyheter kunnat berätta om att Piratpartiet ville förändra lagstiftningen kring barnporr. Så sent som igår skrev Expressen om en 55-årig mellanstadielärare i Stockholm som lämnade sin kandidatur strax efter Expressen avslöjat att han skrivit om sin positiva syn på pedofili.

Expressen skriver om den 55-åriga läraren Dick Wase i Stockholm som så sent som igår stod på plats 10 på Piratpartiets riksdagslista i Stockholm. Dick Wase anser enligt Expressen att sex mellan barn och vuxna inte är skadligt för barnet utan att det är samhällets fördömande som gör skada.

På Dick Wases hemsida skall han enligt Expressen ha skrivit att:

”Historiskt sett har också intergenerationell sex betraktats som något som självklart förekommer, och det är uteslutande vår västerländska, kristna kultur som har ”upptäckt” skadligheten (och sedan i sant kristet nit bankat in den i andra)”

Dick Wase skall även på Newsmill ha skrivit att:

”Men, vi ska ha klart för oss, att pedosexualitetens farlighet faktiskt är en kulturell konstruktion”.

Fortsätter det i denna stilen med kandidater som hoppar av så kan snart Piratpartiet leka ”hela havet stormar” om piraterna inte redan påbörjat den leken. Frågan om hur Dick Wases framtid som lärare ser ut vet inte Fria Nyheter i dagsläget.

Länk:
Expressen – PP-man avgår – efter uttalande om pedofiliUrsprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: