Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

Insändare: Icke önskvärda romer

[INSÄNDARE] Europa har tröttnat på vissa romers åtgöranden samt deras parasitbeteende och fasoner i övrigt. Man har börjat riva deras lägerplatser och utvisa dem till hemlandet Rumänien. Frankrike gör det. Italien likaså; fler länder planerar liknande aktioner. Men inte Sverige, så klart!

Vissa romer alltså, inte alla. En del romer lever ett anständigt liv och försörjer sig genom eget hederligt arbete. På dem skall ingen skugga falla. Men skuggan bör falla mörkt och tungt på de övriga.

Aktionerna mot romerna sker till ackompanjemang av högljudda protester från visst vänsterfolk, från präster och Dagens Nyheter samt charlataner och andra pajasar, för att nu nämna några i jämmerkören.

Romer har setts som paria av sin omgivning i flera hundra år. Man kan ju undra varför. Kan det månne bero på romers oförmåga och ovilja att rätta in sig i de samhällen de bor i? Eller deras ovilja till vanligt hederligt arbete? Eller deras synsätt att romer är överlägsna och finare än icke-romer? Eller det faktum att de i stor utsträckning är analfabeter och även i övrigt obildade, trots att de har rätten till skolgång? Eller kan skälet vara den påtagligt utbredda kriminaliteten bland dem? Några av de vidrigaste brotten och brottstyperna svensk rätt känner, svarar romer för. Exempelvis har de i system satta tillgreppsbrotten mot värnlösa åldringar (”ursäkta, kan jag få ett glas vatten”) blivit något av en romsk specialité.

Finns det för övrigt något annat folkslag som har betett sig så illa att deras benämning har blivit så negativt värdeladdad att den har måst bytas flera gånger? Tattare blev zigenare som blev romer. Hur skall de benämnas härnäst?

WargentinUrsprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: