Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 30 augusti 2010

Danskar på officiell dödslista från Al-Qaida

ISLAM Den islamska terrororganisationen Al-Qaida har nu för första gången släppt ett engelskspråkigt propagandamagasim som givits namnet ”Inspire”. I magasinet finns tre danskar som stod bakom publiceringen av Kurt Westergaards Muhammedteckningar upptagna på en officiell dödslista. Magnus Ranstorp, terrorexpert på Försvarshögskolan, anser att dödslistan ska tas på stort allvar.

Totalt finns nio personer, som enligt al-Qaida hånat ”profeten”, upptagna på listan. Bland dem återfinns Jyllands-Postens kulturredaktör Flemming Rose, tidningens tidigare chefredaktör Carsten Juste och tecknaren Kurt Westergaard.

Det är bekymmersamt att de tre danskarna står på dödslistan. Det är ju inte nytt att Flemming Rose och Kurt Westergaard är hotade, men det är överraskande att Carsten Juste också är det, säger Ranstorp till danska tidningen Politiken.

Den danska säkerhetspolisen PET har upprepade gånger varnat för att Danmark framstår som ett av världens mest självklara terrormål, i synnerhet på grund av publiceringen av Muhammedteckningarna 2005 och återpubliceringen av dem i Politiken och andra tidningar i samband med mordplaner mot Kurt Westergaard 2008.

SvD

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: