Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 16 augusti 2010

Danmark kan totalstoppa invandring från tredje världen

Dansk Folkeparti ser ut att ta ett principbeslut som betraktar invandring från tredje världen som per se destruktivt för Danmark. Det framgick under partiets sommarmöte i Vejle på Jylland, skriver brittiska BNP på sin hemsida.

Danmark har utvecklats till ett riktigt stramt invandringsland. Två tre gånger om året kommer det skärpningar, så många att myndigheterna har svårt att hänga med i svängarna enligt Sydsvenskan. I våras skärptes reglerna så att återförenade makar inte får ta emot socialbidrag på tre år. En annan förändring var att flyktingar som åker på semester till landet de flytt ifrån blir av med sitt danska PUT.

Enligt dansk media är det nya principbeslutet, som kan komma att stoppa all invandring från tredje världen, en fortsättning på den hårda reglering som landet redan antagit för anhöriginvandring. I Danmark får numera inte invandrare anhöriginvandra innan båda parterna fyllt 24 år.

24-årsregeln är omdebatterad, och den danska regeringen förklarar sin hållning med att man vill undvika tvångsgiftemål och hedersvåld hos landets muslimer, syrianer, zigenare och andra traditionellt sett hedersvåldsbenägna folkslag.

Nu vill Dansk Folkeparti dessutom höja gränsen för anhöriginvandring till 28 års ålder.

I Sverige finns ingen gräns. Här får de aktuella folkslagen istället dispens för att kunna gifta bort sina ännu ej myndiga döttrar. Förfarandet kallas barnäktenskap och anses vara en viktig del av integrationen i det, för danskar, allt mer obegripliga grannlandet.Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: