Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 16 augusti 2010

Bulgarisk inbrottsliga fast i Ludvika

BJÖRNHYTTAN Avfallsanläggningen i Ludvika har varit hårt utsatt den senaste tiden. På lite drygt en vecka har fyra inbrott inträffat och förutom att saker, däribland elektronik, elkablar och bensin har stulits, så har gärningsmännen även stökat till och hällt ut färgburkar på området. Då tröttnade Anders Hammarbäck, samordnare vid renhållningen, och satte in vaktbolag. Det blev napp direkt.

I onsdagskväll återkom ligan vilka visade sig bestå av tio bulgarer. Gärningsmännen hade tagit sig in på området genom att klippa upp ett stort hål i stängslet. Vakten som fanns på plats såg när männen kom dit och kallade då på förstärkning. Gärningsmännen, som klättrat ner i containrar där de hämtat kabel som de fyllt tunnor med, greps och sattes i handfängsel, misstänkta för stöld och skadegörelse.

Under torsdagen förhördes de med hjälp av tolk. De misstänkta är födda på 1960-, 70-, och 80-talet. Samtliga gripna bulgarer är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för stölderna på Ludvikas sopstation i Björnhyttan. De sista häktningsförhandlingarna genomfördes på lördagen på Polishuset i Ludvika.

- Några av de häktade har medgivit att de varit på platsen och plockat kablar, säger åklagare Christine Chi.

Männen förblir inlåsta då det finns risk för att de sticker eftersom de saknar hemvist i Sverige. Dessutom befarar åklagaren även att de kan försvåra utredningen om de släpps.

De inblandade säger sig ha varit i Sverige mellan ett par dagar till ett par månader. Det finns i nuläget inga andra misstänkta utom de nu redan häktade berättar åklagaren. Om det finns några kopplingar till de tältläger för bulgariska bärplockare norr om Gävle har inte framkommit under de inledande förhören. Kabel har enligt uppgift i Gävle påträffats på lägerplatsen.

Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Om några av de här männen är samma som greps efter inbrott på avfallsanläggningen i slutet av juli i år kunde varken polis eller åklagare svara på under torsdagseftermiddagen. Troligtvis rör det sig i alla fall om samma personer som var där natten till i onsdags, eftersom de hade lämnat kvar grejer vid stängslet. Polisen har dock inga bevis som styrker de misstankarna.

DT

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: