Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 15 augusti 2010

Arab DO-anmäler Mora kommun för påstådd diskriminering

MORA Ännu ett fall av till DO på godtyckliga grunder. Tjänsten som Integrationssamordnare i Mora kommun utlystes och i april gick araben Mohammed Ghanem på intervju, eftersom han tyckte sig passa för tjänsten då han vet hur samhället fungerar och kan arabiska så flyktingarna kan informeras rätt.

En vecka senare fick Mohammed Ghanem veta att han inte hade fått jobbet och ringde upp rektorn på skolan och frågade varför. Enligt Mohammed Ghanem sa rektorn att tjänsten var parallell med en annan tjänst på kommunen och att ledningen var tvungen att anpassa sig efter det. Mohammed Ghanem säger sig inte ha fått ett rakt svar utan tyckte att rektorn hittade på bortförklaringar.

I en senare mailkontakt skrev kommunen att samma tjänst utlysts igen men att han stod kvar som sökande. Förklaringen var att tjänsten ska kombineras med en annan tjänst samt att rektorn svarade ””vi var tvungna att anställa en person från Orsa”.

Detta accepterar inte araben som känner ”att de väntade på att en svensk skulle söka jobbet”.

Nu har Mohammed Ghanem okynnesanmält Mora kommun till Diskrimineringsombudsmannen, DO, och senast den 6 september ska kommunen ha förklarat för DO hur valet av anställd till tjänsten har gått till.

DT

PrintFriendly Share/Bookmark




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ge muhammedanerna allt de vill ha,allt annat är diskriminering.