Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 augusti 2010

Allianspolitiker fick problem

SD-VÄLJARE Ett lätt snopet inslag i den pågående kolporteringen av Alliansens valfläsk kunde Lennart Sacredeus (KD) och Ulf Berg (M) konstatera när man besökte en påstådd moderatväljare i i Säter, Dalarna. Riksdagskandidaterna Berg från Avesta och Sacredeus från Mora kom till Säter på en gemensam valkampanj. De ville prata om Vänsterpartiets förslag på kraftigt höjd kilometer- och dieselskatt.

Dalamoderaternas partiombudsman hade ordnat ett besök hos företaget  Öhrns Gräv och Schakt, men det blev inte riktigt så som de två politikerna tänkt sig. Sedan företagaren Kenneth Öhrn visat sitt flygplan från 1940 och berättat om vargen som tog hans katt föreslog han att flygbränsleskatten borde slopas för veteranflygplan.

Då politikerna sade att den skatten var ett krav från EU blev uppenbarligen Öhrn inte riktigt glad. Han lovade visserligen att rösta på Moderaterna i kommunvalet, men berättade också att han skulle rösta på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet om inte M lovade att lämna EU.

När Kenneth Öhrn fortsatte att argumentera för Sverigedemokraterna med att hävda att invandringen gått för långt och att islam borde förbjudas, försökte Lennart Sacredeus prata om religionsfrihet och faran att sätta folkgrupper mot varandra. Han medgav att det finns problem och att han i flera sammanhang tagit upp att Sverige tar emot en för stor del av flyktingarna i förhållande till folkmängd.

Ulf Berg å sin sida använde i sedvanlig floskulös stil pseudoargumentet att invandrarna behövs på arbetsmarknaden och frågade om Kenneth Öhrn var beredd att gå ned i levnadsstandard. Men inga argument bet. Kenneth Öhrn förklarade att han inte tänkte ändra sig och att hans röst inte var till salu. Både Sacredeus och Berg konstaterade att mötet inte blivit riktigt som de tänkt sig.

Det här var jättespännande, men vi var nog inte riktigt mentalt och politiskt förberedda, konstaterade Lennart Sacredeus.

Dalademokraten

PrintFriendly Share/BookmarkUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: