Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 4 juli 2010

Vem betalar försörjningen av 3000 flyktingbarn?

AFFE. På Politiskt Inkorrekt hyser vi stor beundran för Affe på Affes Statistikblogg. Hans pricksäkra och lättillgängliga information som han presenterar på ett mycket pedagogiskt sätt borde egentligen fungera som en vrålande väckarklocka för den djupt sovande delen av den svenska befolkningen.

Nu har Affe på ett grafiskt tilltalande sätt sammanställt information som han funnit i en kommentar på Julia Caesars makalöst bra söndagskrönika från den 27/6, publicerad på bloggen Snaphanen. Det handlar om hur många skattebetalare det behövs för att försörja den strida ström av ”flyktingbarn” som söker sig till Sverige.

Bäst kommer informationen till sin rätt om den konsumeras på Affes blogg, men Politiskt Inkorrekt skal göra en kortare sammanfattning.

Ett ”flyktingbarns” kostnader anges av flera oberoende källor belasta dom svenska skattebetalarna med 1,2 miljoner kronor om året. Låt oss då se hur staten får ihop den summan.

Pelle tjänar 20 000 SEK/månad. Därmed är han inte över några brytpunkter så han betalar i runda tal 6000 SEK/mån i inkomstskatt.

Det blir 72 000 SEK/år.

Det i sin tur innebär att det krävs all inkomstskatt som Pelle och 16 av hans kompisar med samma lön betalar för att försörja ett ensamkommande ”barn”.

I år visar bedömningar att ca 3000 flyktingbarn kommer att få PUT i Sverige! Det innebär att all inkomstskatt från 50 000 skattebetalare i Sverige med samma löneförutsättningar som Pelle går åt till att försörja 3000 ”flyktingbarn” under ett år!




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: