Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 juli 2010

Syndikalisterna ägnar sig åt utpressning.

Bloggen har tagit upp det förut. Men vi gör det igen. Syndikalisterna pressar frimor på pengar annars hotar de med ”åtgärder”.

”Organiserad brottslighet och utpressning har ingen plats i Sverige. Men samtidigt som polisen agerar kraftfullt mot kriminella nätverk är reaktionen slapphänt mot gäng som maskerar sin utpressning som facklig aktivitet.
Sedan fyra månader bedriver syndikalisterna en blockad mot restaurangen Berns trots att det inte existerar någon konflikt mellan arbetsgivare och de fack med vilka Berns har kollektivavtal. Syftet är att tvinga företaget att betala pengar.
Utpressning och organiserade trakasserier mot företagare sker allt som oftast i det tysta. Med hot om skadegörelse eller våld försöker kriminella ligor tvinga till sig pengar. Polisen arbetar målmedvetet och framgångsrikt mot denna typ av brottslighet. Nu har en ny typ av utpressningssituation sett dagens ljus genom att syndikalister blockerar ingångar till företaget och skrämmer anställda och besökare. Aktioner av detta slag har tidigare skett i bland annat Malmö, Solna och Stockholm.”

För att ge ett typ exempel.

”Syndikalisterna krävde först ett skadestånd på 920000 kronor, varav 500000 kronor till den egna organisationen och en mindre del till städarna. Efter tre månader höjde de kravet till närmare 1,4 miljoner kronor och hotar att höja summan ju längre tiden går utan att Berns betalar. Andra utpressarmetoder som syndikalisterna ägnat sig åt är exempelvis att uppmana alla syndikalister att samlas utanför Berns vd:s hem vid midnatt på hennes födelsedag. ”

Man läser om det bland ”gäng” eller på skolgårdar. Bötning , men detta är syndikalisternas kännetecken.

Varjager




Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (medlem)

Inga kommentarer: