Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 12 juli 2010

DN:s läsarkommentarer sågar mångkulturen

Ledan. Det är den som är problemet. Det avslöjar Sabuni i en debattartikel i Dagens Nyheter idag.

Ledan skapar aggression i samhället och den uppstår när människor inte blir sedda. Det är så hon ”tolkar” det. Hon medger vidare att invandrare, som lider utav denna leda, är tidsinställda bomber. Detta måste ses som ett underbetyg till alla våra svenska politiker, som fortsätter skapandet av dessa tidsinställda bomber med en aldrig outsinlig energi.

Politikerna lider minsann inte av någon leda.

Sabuni elaborerar och nämner bland annat fejkprogrammet Klass 9A som en av lösningarna på problemet med ledan:

”Ett skäl till att samhället har så svårt att hantera ungdomar som förlorat hoppet är att det kräver så mycket engagemang, så mycket tid och så mycket mod av de vuxna som möter dem. De som lyckas nå dessa ungdomar och ingjuta framtidstro i dem är våra största vardagshjältar. Det var just sådana hjältar vi fick se i tv-serien "Klass 9A" för några år sedan. Serien visade tydligt att vuxnas roll är att se de unga, var och en för sig, som en egen person, med egna förutsättningar.”

För att klara situationen krävs det mer uppoffringar från landets svenskar och myndigheter, fortsätter Sabuni. Alla måste ta sitt ansvar.

DN:s läsare ställer sig dock frågande till de kommande uppoffringarna och den förda massinvandringspolitiken.

Fria Tider återger här några av de kommentarer som författats av DN:s läsare:

”Finns det någon vuxen människa som tar intryck av sånt här snömos längre? Här får ni en radikal OCH enkel ide; sluta fyll på utanförskapet! För övrigt skall det bli mycket intressant att se hur lång tid det tar tills DN stänger av kommentarerna.”

von Sezuan, 09:15, 11 juli 2010.

”Sverige har västvärldens mest generösa och frikostiga asylinvandring. En form av invandring som vi som nation inte haft något behov utav. Detta oavsett vilka krystade förklaringar vårt etablisemanag försöker pracka på oss såsom ”arbetskraftsbrist” eller ”befolkningsbrist”. De senaste tjugo årens invandring har skapat stora sociala och ekonomiska problem,då har Sabuni mage att kräva svenska folket på ”uppoffringar”. Vi som arbetar hårt och sköter oss ska ”offra” oss för något vi aldrig bett om.”

Fänrik Stål, 05:39, 11 juli 2010.

”Hur många artiklar av denna modell har publicerats i svenska tidningar bara de senaste åren? Och bevisligen har de skrivits till ingen som helst nytta. Fina ord hjälper inte mot en i grunden felaktig och numera sjukligt tabubelagd politik. De nuvarande riksdagspartierna har gemensamt målat in sig i ett hyckleriets hörn och det finns ingen väg ut med hedern i behåll för dem. Den här debattartikeln är bara ytterligare ett bevis på den saken!”

Phenom, 07:50, 11 juli 2010.

”Du säger att dom inte får någon chans, konstigt det tycker inte jag. Jag jobbar på Ross Tensta gymn och där har vi ca 20 elever i varje klass dom har en egen dator under sin skolgång där dom även kan få ta hem den, frukost och lunch lokalt gjord på skolan med mest ekologiska varor. En mycket fin skola och ändå är det en hel del som inte tar chansen… jaha vad ska vi göra åt det… Säg bara att dom inte får en chans. Jag undrar hur många andra elever som får samma chans på andra gymnasium???”

Konstigt, 12:16, 11 juli 2010.

”Vi behöver en hårdare och mer restriktiv invandringspolitik precis som i Finland. Om integrationen skall fungera kan vi inte fortsätta med vårdslös massinvandring till utanförskapsområdena och andra ställen. Skolan gör dessutom unga oanställbara med sin ”flumskola”.”

mikael, 12:02, 11 juli 2010.

”Kommer man till Sverige och får tillgång till gratis sjukvård, gratis universell utbildning, möjlighet att lära sig både svenska och sitt eget språk, försörjning garanterad av skattebetalarna utan att vilja göra de anpassningar som krävs för att kunna leva ett laglydigt liv är man fel person på fel plats.”

Niklas, 11:40, 11 juli 2010.

”Mycket bra kommentarer angående dom ekonomiska och sociala problem vi arbetande svenska folk har på grund av den stort överdrivna invandringen vi belastas med. Undrar om Nyamko Sabuni läser dessa kommentarer. Arbete och bostäder har inte plats i ett samhälle där man sänker skatter och har en stor invandring samt att vi har stor arbetsbrist, och att det sedan länge redan är för många invadrade som vi inte har resurser att ta om hand. Ännu mer uppoffring? Nä!! Nyamko Sabuni-tänk om tänk rätt.”

opptimisten, 07:05, 11 juli 2010.

”Den livsleda och agression mot samhället som detta är uttryck för uppstår när människor inte blir sedda, inte är motiverade och inte ser någon framtid.” Varför angripa symptomen och inte orsaken – flera decennier av frikostig flyktinginvandring. Utan massinvandringen hade vi inte haft dessa problem. Det första man borde göra är helt klart – införa ett totalt moratorium på flykting- och anhöriginvandring.”

Oskari, 11:42, 11 juli 2010.

”Utanförskapet har att göra med att människor med kulturer och egenskaper i komplett kontrast med vad som har gjort Sverige till ett av världens mest framgångsrika land, släppts in i okontrollerade mängder. När de inte klarar att anpassa sig till en västerländsk livsstil, revolterar de alternativt pacificeras av bidrags systemet…Lösning? Skicka tillbaka dem där de kommer ifrån, politker bör medge att det är skillnad på folk och folk”

Utvandrad Svensk, 11:47, 11 juli 2010.

”Det kommer att krävas uppoffringar och ansträngningar för att lyckas.”. Borde vi inte dra i bromsen? Ingen kan begära av oss att vi har en invandring på 100 000 / år på en befolkning av 10 miljoner – det är helt vansinnigt! Varför gör vi detta – är vi självplågare? Vill vi inte lägga våra resurser på våra barn och gamla?”

Daniel till Sabuni, 11:24, 11 juli 2010.

” stora grupper i samhället stängs ute”
Nej, det gör dom inte. Utan dom väljer att hålla sig ute. Struntar i skolan. Bänner bilar. Kastar sten på räddnignstjänsten.
”. Den första lönen är viktig för självförtroendet.”
Kanske det. Men många av dom här pensionsräddarna växer upp i en miljö där ingen eller mycket få vuxna arbetar. Varför skulle dom arbeta? Pengar får man ändå, från FK eller soc.
Åtgärd 1A borde ju vara att begränsa tillflödet av problemet. Men man kör väl på tills allt rasar..”

Leif D, 11:04, 11 juli 2010.

”Jag är född och uppväxt i Sverige av svenska föräldrar. Jag älskade mitt land och gjorde min plikt i försvaret – för landets bästa. Jag fick lära mig att det inte finns något svenskt folk, och att det var fult att älska sitt land. Nu har jag lyssnat och lärt. Jag har ingenting gemensamt med det här landet längre, och kommer fostrar mina barn att lämna det så fort de kan och skaffa medborgarskap i ett riktigt och fritt land där den politiska klåfingrigheten är mindre.”

Statslös svensk, 10:54, 11 juli 2010.

RICKARD ASPLUND



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: