Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 1 juli 2010

Debatten om Islam i Sverige skall föras på muslimernas villk or.

Hur skall man annars tolka inlägget på debatt sidan i Aftonbladet????

”Som socialdemokratiska muslimer vill vi arbeta för jobb åt alla, bättre bostäder, internationell solidaritet och en kraftfull global kamp för miljön, vi vill också motverka det ökande alkohol- och drogmissbruket, stärka ungas självkänsla och sträva mot ökad jämställdhet bland mycket annat. Läs även vårt nya manifest för socialdemokratiska muslimer.
Som muslimer och politiskt aktiva blir vi inte sällan beskyllda för att inte delta i den diskussion som vi tycker är irrelevant, man vill att vi ska "bekänna färg". Men vi vill inte delta i den här diskussionen, eftersom den inte berör eller intresserar oss eller majoriteten av muslimerna! Den är på någon annans villkor och utgår ifrån någon annans problemställning. Och framförallt, den leder till ett samhällsklimat vi inte vill se. Det skrämmer människor och det skapar fördomar som är svåra att riva ner. Vi vill föra debatt om andra frågor! Frågor som är verkliga och konkreta för en göra muslimer till en naturlig del av Sverige och för att man ska kunna vara svensk och muslim på samma gång.
Vi vill vara med i diskussionen om muslimers ställning i samhället – men göra det på våra villkor och föra diskussionen utifrån frågor som vi tycker är relevanta. Så snälla, om ditt syfte är motverka islamofobin, så måste du sluta tvinga oss att arbeta heltid med att diskutera handskakningar, Vilks och burka, utan låt oss tillsammans lösa de verkliga utmaningarna i samhället och fortsätta att bygga möjligheternas Sverige.

Abdulkader Habib,
ordförande
Adrian Kaba
Qaisar Mahmood
Somar Al Naher
Medlemmar i Nätverket för muslimska socialdemokrater, Broderskapsrörelsen

Vad de säger är våra villkor eller inte alls. KRAV MASKINER!!!!

Varjager




Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (medlem)

Inga kommentarer: