Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 3 juni 2010

Människorna bakom "Ship to Gaza"

-

Vilka är egentligen människorna på den "frihetsflotta" som Israel hindrade från att komma fram till Gaza? De flesta tidningar har presenterat dem med namn, bild och kanske en kort introduktion om vad de sysslar med till vardags men inte mycket mer. Det är synd och skam, för det är faktiskt en riktigt intressant samling människor. Låt mig ge några exempel:

Henry Ascher: Docent i barnmedicin och och engagerad i Svenska barnläkarföreningen, visst låter det väl fint? Mindre fint är hans engagemang för Kommunistiska Partiet (tidigare KPML(r)), ett marxist-leninistiskt parti som tidigare hade ett nära samarbete med den palestinska terroristorganisationen PFLP. I deras partiprogram fastslås: "En socialistisk samhällsomvandling ryms inte inom det borgerliga samhällets ramar, utan måste ske i strid mot dess uppställda lagar och regler.
Det handlar om en revolutionär förändring, där arbetarklassen och folkets massor av egen kraft erövrar den politiska makten, krossar den borgerliga staten och ersätter den med sin egen statsmakt, arbetarstaten [...] Socialismen innebär att borgarklassens diktatur i samhälle och stat under en övergångsperiod ersätts av arbetarklassens, av proletariatets revolutionära diktatur." Man stöder självklart Nordkorea.

Dror Feiler: "Konstnär och musiker" brukar han kallas i rapporteringen och vi påminns därtill om hans så kallade "konstverk" på Historiska museet 2004 som handgripligen attackerades av den israeliske ambassadören. Vad som inte berättas är att han är en del av extremvänstern, en uttalad kommunist som gjort teater av Kommunistiska manifestet och är engagerad i New Colombia News Agency som är en nyhetsbyrå vilken står den terroriststämplade och av Amnesty hårt kritiserade colombianska FARC-gerillan nära.

Mattias Gardell: En religionshistoriker som likt AFA-folket kallar sig "frihetlig socialist" och som tycks ha gjort det till en av sina främsta uppgifter att försvara islamismen. Han mottog förra året det av den gamle diktaturkramaren Jan Myrdal instiftade Leninpriset, vilket fick Peter Englund att ironiskt även tilldela honom Pol Pot-priset.

Mehmet Kaplan: Mest känd som riksdagsledamot för Miljöpartiet men var tidigare ordförande i Sveriges Unga Muslimer och presstalesman för paraplyorganisationen Sveriges Muslimska Råd. Bland de senares medlemsorganisationer fanns fram till i år det islamistiska Sveriges Muslimska Förbund. De uteslöts i januari på grund av att man bl.a. "ignorerat kravet på aktivt deltagande i Rådets styrelse", inte på grund av den islamistiska ideologi som tydligt kom till uttryck i Evin Rubars tv-dokumentär Slaget om muslimerna. En dokumentär där även Sveriges Unga Muslimer framträder som en organisation med islamistisk agenda, vilket de utpekats som också på annat håll. Och nu är det förvisso möjligt att dessa organisationer radikaliserats sedan Kaplan var aktiv, men lika troligt är att deras radikalism tidigare helt enkelt gått ouppmärksammad. (I höst riskerar vi alltså att få vår första islamistiskt sinnade minister.)

Angående de övriga svenskarna är Henning Mankells förflutna inom extremvänstern knappast någon hemlighet, Ulf Carmesund representerar den med islamister samarbetande Broderskapsrörelsen och Victoria Strand tillhör den brunröda kretsen kring Jan Myrdal. Den gamle KGB-informatören Jan Guillou kom dock inte med på resan även om det var tänkt så.

Bland deltagarna från andra länder hittar vi ett par politiker från det vänsterextrema tyska partiet Die Linke (varav den ena med det obetalbara namnet Inge Höger), den kuwaitiske islamisten Waleed Al-Tabtabaie, den för vapensmuggling dömde tidigare ärkebiskopen Hilarion Capucci och inte minst representanter för den turkiska islamistorganisationen IHH, vilken av allt att döma har nära band till Hamas.

-

Ursprungsartikel
Källa: Kulturkrig (importerat inlägg)

Inga kommentarer: