Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 7 juni 2010

Danska polisen varnar för kraftig ökning av zigenarligor

DANMARK. Här talar man klarspråk. Dansk polis varnar nu sina medborgare för en kraftig ökning av zigenarligor från Rumänien. De luras, stjäler, begår inbrott och skapar otrygghet i ett antal städer och byar. På Amager har man den sista tiden avvisat och stängt ner hela tältläger, där man tror de har sina baser medan de begått brott i Köpenhamnsområdet.

Polisen ber därför alla danskar att anmäla alla mindre stöldbrott, då man ofta hittar gods som man misstänker är stulet men som man inte kan härleda en ägare till. Även i omkringliggande koloniområden runt deras tältläger har haft en ökad inbrottsfrekvens, från 87 st. i januari-maj 2009 till redan 127 detta året. Men då de är EU-medborgare kan inte polisen avvisa dem från Danmark.

Både på Sjælland, i Nordjylland och Østjylland varnar polisen för zigenarna. På några få dagar har man enbart på Nordjylland fått in 60 anmälningar om zigenare på motorvägarna. De påstår att de fått motorstopp men passar sedan på att länsa bilarna som stannar för att hjälpa till.

Sedan åker man över Öresundsbron:

KARLSKRONA. I förra veckan fick ringde det på den 83-årige mannens dörr. Utanför stod en kvinna som bad om vatten. Snäll som han var bjöd han in henne i lägenheten och gav henne ett glas vatten. Plötsligt dök också en andra kvinna upp i köket och i det tumult som följde försvann pengar från mannen. Enligt uppgift länsade de mannens fickor. Hur mycket är ännu oklart för polisen som varnar för kvinnorna. Mönstret är ett av dem som går igen i kringresande ligors åldringsbrottslighet.

SKÖNSBERG. 81-åriga Greta Olsson väntade på barnbarnet i förra veckan. När det ringde på dörren öppnade hon utan att titta i dörrögat. Utanför stod ett utländskt par i 35-årsåldern. Mannen ville skriva en lapp och frågade om en penna. Medan Greta gick till köket klev paret in. Greta blev förvånad men tog det lugnt. Mannen ville då också ha ett papper att skriva på. Han sa att de skulle titta på en utbyteslägenhet men att de väntat förgäves i en timme på att personen skulle komma, nu tänkte de lämna en lapp.

Då försvann kvinnan in mot vardagsrummet och Greta gick efter. Hon sa att det var roligt att se hur lägenheten såg ut, för de skulle hyra en liknande. Hon kikade in i sovrummet också innan hon gick tillbaka mot köket. Mannen bad att Greta skulle skriva brevet. Det tyckte hon var konstigt eftersom han talade så bra svenska, men han påstod att han hade en skada i huvudet så han kunde inte skriva. Greta satte sig och skrev och trodde då att kvinnan var i hallen, mannen dikterade lappen och pratade högt hela tiden vid hennes sida.

Enligt Greta var mannen trevlig, men han duperade henne grundligt. Kvinnan kom in i köket och skakade på en muffinspåse som det skramlade om. Mannen reste sig på en gång, de försvann ut och sedan sprang de nedför trappen. Greta fick en otäck känsla och gick sedan genom sina ägodelar och insåg vad som hade hänt. Hennes värdefullaste smycken var försvunna. Två guldklockor, en rova och en som hennes man fått efter 25 års tjänst, en vacker guldring med stenar som hon fått av sin man i födelsedagspresent, ett guldarmband och ett guldhalsband. Men pärlhalsband och enklare guldringar hade lämnats orörda.

Greta är inte nådig i efterhand det utländska tjuvparet.

– Jag skulle vilja slå dem.

– Det är skamligt att komma till Sverige och göra så här. Vad har såna människor för samveten. Grannarna är chockade och mina söner förbannade.

– Och jag känner igen dem, ser jag dem ringer jag polisen direkt, säger den rakryggade kvinnan som bott 45 år i lägenheten och aldrig tidigare råkat ut för något.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: