Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 juni 2010

Barnvåldtäkt i Norrtälje gärningsmännen i fängelse

VÅLDTÄKT. En fredagkväll i april lyckades två män locka en tonårspojke och två av hans kamrater till en lägenhet i dom norra delarna av Norrtälje kommun. Man lovade att bjuda pojkarna på godis och alkohol. Istället blev det något helt annat en av pojkarna bjöds på av dom två männen.

Under videoförhöret berättade en av kamraterna att den yngre mannen upprepade gånger frågat om han ville ha sex och att han i sådant fall skulle få betalt. Efter ett par timmar lämnade två av kamraterna lägenheten i tron att den tredje pojken redan hade gått hem.

I stället blev han ensam kvar med de två männen som är 26 respektive 34 år. De bjöd på öl och vodka och när pojkens kamrater ringde för att höra var han tagit vägen tvingade de honom att svara att allt var okej. Pojken blev full och illamående men vågade inte åka hem i det skick han var.

I förhör har pojken senare berättat att han utsattes för sexuella övergrepp i flera timmar, som endast avbröts vid dom tillfällen när han mådde illa och behövde kräkas. Efter avduschning fortsatte övergreppen i oförminskad omfattning. När pojkel tilläts lämna lägenheten på morgonen fick han 100 kronor, cigaretter och snus.

Norrtälje tingsrätt dömer därför:

Abdulhakim Ismail Rahman, född 1976-01-13 och medborgare i Irak, till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt mot barn. Han ska även betala 120 000 kronor i skadestånd till pojken.

Mahamad Amin Rahim, född 1983-08-02 och medborgare i Irak, till ett års fängelse för medhjälp till våldtäkt mot barn, försök till köp av sexuell handling av barn, langning av alkohol och narkotikabrott. Han ska även solidariskt med Rahman (som han är släkt med) betala 70 000 kronor av skadeståndet till pojken.

Ingen av dom dömda irakierna utvisas ur landet.

Norrtälje tingsrätt mål B 783-10 (stämningsansökan)

Norrtelje Tidning
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: