Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 juni 2010

ARBETE = ASYLSKÄL ?Idag kör Barometern ett stort "snyftreportage" om Rami Arafat som hotas av utvisning till Gazaremsan trots att han har ett fast jobb. Finns tyvärr ej på nätet.

Artikeln är så full av märkliga kommentarer och vinklingar att man blir riktigt bekymrad över hur det står till med objektiviteten hos artikelförfattaren Helena Strömblad.

Rami Arafat har fått avslag i alla instanser och skall därmed utvisas. Han har uppenbarligen inga asylskäl överhuvudtaget. I artikeln nämns inte om Sverige är första asylland eller inte. Gissningsvis tyder detta på att så inte är fallet.

Nu anser tydligen Helena Strömblad att ett fast arbete är tillräckliga skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige. Rami Arafat skall därmed betraktas som arbetskraftsinvandrare med specialistkompetens som diskare och städare.

Den nya lagen om arbetskraftsinvandring har uppenbarligen blivit en extra genväg in i Sverige för de som inte har asylskäl. Barometern gör uppenbarligen allt för att understryka detta i sin pappersupplaga, trots att personen ifråga inte besitter någon specialistkompetens.

Migrationsminister Tobias Billströms förslag om att asylsökande skall få arbetstillstånd från första dagen i Sverige bemöts av Sverigedemokraterna i Västervik. Deras debattartikel har publicerats i dagens Västerviks Tidning. Bra jobbat Kenneth och Åke!

Läs debattartikel i VT.Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Inga kommentarer: