Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 6 maj 2010

Tonårstjej mördad i Västerås yngling anhållen

Den 16-åriga tjejen skulle träffa kompisar vid 18-tiden på tisdagskvällen utanför Ica Sjöhagen men dök aldrig upp. Hon kom heller aldrig hem under natten och anmäldes försvunnen. På onsdagseftermiddagen vid kl 16.00-tiden hittades hon mördad i en besvärlig terräng i skogen som gränsar till Kungsfågelgatan kring nedlagda Stenkumlaskolan.

Den mördade

Beatrice ”Bea” F, född 1993

Under några timmar låg hennes kropp kvar i skogen, medan polisens tekniker undersökte såväl den döda som platsen omkring. Under kvällen restes ett tält rests på platsen. Flickans anhöriga underrättades så fort polisen påträffat den döda kroppen.

Gripen

En och halvtimme innan man hittade Bea kom en 16-årig yngling självmant in till polisen och överlämnade sig. Han är nu anhållen misstänkt för mord. På kvällen satt han i förhör hos Västeråspolisen. Börje Strömberg vid polisen vill inte gå in på vilken relation den gripne hade till offret.

Obekräftat

Två olika tipsare som umgås i flickans kretsar i Västerås har givit oss ett namn på den som ska vara anhållen, och då är han från Mellanöstern. Den anhållne bor också mycket nära mordplatsen, och enligt tipsarna kan motivet ligga i en oönskad graviditet. Bråk om detta kan ha lett till mordet så att säga. Dock inget som är bekräftat.

Vi väntar med att lägga ut namnet tills vi fått en bekräftelse.

Polisen vill ha din hjälp!

Polisen söker vittnen som kan ha funnits på plats i skogen vid Tornsvalegatan och Kungsfågelgatan, avgränsad av Råby/Fredriksberg i norr och väster, Vetterstorp i öster och Hammarby i söder. Området är ett populärt motions- och promenadstråk med både gång- och cykelvägar.

Den som sett något som kan sättas i samband med brottet under tisdagskvällen kan ringa polisen på 11414.

Länkar

Expressen
Aftonbladet
VLT
Bildspel



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: