Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 31 maj 2010

Sahlin åker på valturné i Irak

VAL 2010. Det kan bli irakier bosatta i Irak som bestämmer vem som ska regera över svenskarna efter valet i höst. Den slutsatsen drar i alla fall Mona Sahlin, som själv delat ut många svenska pass under sin tid som invandringsminister i förra regeringen. Nu tänker hon skörda frukterna av det – och åker på en valturné som börjar i Arbil, Suleimaniya och Halabja.

- Va, är det sant? säger min irakiske granne när jag berättar att Mona Sahlin tänker åka till Irak och värva muslimska poströster inför höstens val.

- Ni svenskar finner er i vad som helst.

”Avrättad” är det korta svaret jag får på frågan om vad som hade hänt en Mellanösternpolitiker som gjort likadant, och delat ut medborgarskap till röstboskap tillhörande främmande makt.

Men det är inte bara kristna irakier som finner upplägget stötande. ”Landsförräderi” och ”svek” är några orden som frekvent återkommer i de bloggar som snabbt censureras bort under Svenska Dagbladets icke kommenterbara artikel i ämnet.

– Jag är inbjuden som huvudtalare när PUK (Kurdistans patriotiska union) inleder sin kongress på tisdag, säger Mona Sahlin till SvD.

Mona Sahlin ställer sig även positiv till det öppnandet av det svenska konsulatet i landet. Men inte för att representera svenskar såklart.

– I nuläget tycker jag att det är viktigt. Det finns 120000 irakier i Sverige, och drygt hälften är svenska medborgare, säger hon.

Nästan uteslutande handlar det om irakiska medborgare som har ett svenskt pass vid sidan om; så kallat ”dubbelt medborgarskap”.

Widar NordUrsprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: