Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 15 april 2010

Tiggare skickas ut ur landet

Här omhändertar polisen tiggare som synts i centrum en längre tid. De ska nu skickas hem till Rumänien. Syftet är att avskräcka andra och minska tiggeriet.

Saxat ur Göteborgsposten:

”Mitt under lunchtid i går parkerade polisen sin minibuss i Brunnsparken och citypolisen Lars Christensen hoppade ur.

En kvinna som brukar tigga i hörnet av Södra och Östra Hamngatan förstod snabbt vad som var på gång. Hon tog sin väska och gick sakta mot spårvagnsplatsen, men polisen såg henne och tog henne med till minibussen.

Kvinnans man och dotter åkte nyligen hem efter det att polisen uppmärksammat att flickan lekte i centrum hela dagarna medan föräldrarna tiggde.

Sammanlagt omhändertogs tre kvinnliga tiggare i går. De kommer från Rumänien och ska nu direktavvisas dit med flyg.

Gårdagens insats genomfördes av citypolisen tillsammans med utlänningspolisen. Det är inte olagligt att tigga i Sverige, men i de här fallen använder sig polisen av utlänningslagen.

I en av paragraferna står att en utlänning får avvisas om det kan antas att personen under vistelsen i Sverige inte kommer att försörja sig på ett ärligt sätt.

Polisen misstänker att tiggeriet i Göteborg är organiserat. En anledning är att polisen för ett par veckor sedan fick reda på att en lägenhet som betalas av socialtjänsten användes av mellan 20 och 25 tiggare. Lägenheten var egentligen avsedd för två personer”.

Klart som tusan att dom skall utvisas omgående fast det inte är olagligt att tigga.

Enligt utlänningslagen kan personen avvisas om han/hon under vistelsen i Sverige inte kommer att försörja sig på ett ärligt sätt.

Är det mer ärligt att öppna dörren på vid gavel! framförallt för invandrare från muslimska länder och tvinga svenska folket att försörja dom tills vi faller av pinnen?

Det är enligt utlänningslagen ärligt att snylta på oss skattebetalare och dra in miljonbelopp genom att spela handikappad eller begå andra brottsliga handlingar som inbringar pengar, men dom som dagarna i ända står/sitter och tigger skall utvisas.

Sverige är ett fantastiskt land för (muslimer) och övriga bidrags-invandrare. Tänk när svenska folket äntligen vaknar (om dom gör det) och inser hur blåsta dom blivit av 7-klövern.

Tiggare skickas ut ur landet syftet är att avskräcka andra och minska tiggeriet




Ursprungsartikel
Källa: Spikharry's Blog (importerat inlägg)

Inga kommentarer: