Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 april 2010

SDU: Gustavsbergs gymnasium ljuger

I NackaVärmdö-Posten den 27 april kan man läsa att Gustavsbergs gymnasiums biträdande rektor Emil Johansson förnekar att Sverigedemokraterna har ansökt om att få besöka skolan. Detta påstår han med anledning av att Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) har JO-anmält skolan pga att man tillåter besök från vissa partier men inte andra. Något som strider mot objektivitetsprincipen i grundlagen, vilket klargörs i Skolverkets riktlinjer om politisk aktivitet i skolan.

- Det är märkligt och lögnaktigt när Emil Johansson hävdar att SDU inte ansökt om att få besöka Gustavsbergs Gymnasium. Så tidigt som den 26 februari inkom en ansökan via mail till skolan, något som överhuvudtaget inte har besvarats. Det som gör det hela än märkligare är att Johansson hävdar detta trots att skolan i en enkät publicerad i NackaVärmdö-posten den 24 februari uppger att man endast tillåter riksdagspartier att besöka skolan, säger SDU:s valombudsman för Stockholm Eric Myrin och tillägger:

- SDU tolkar nu skolans plötsliga helomvändning som att även vi är välkomna och kommer därför återigen höra av oss för ett besök på skolan inom de närmsta veckorna.

Printscreen av det skickade mailet



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: