Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 14 april 2010

(S) + (M) i nytt demokratiprojekt

POLITIK. Stockholms stad är den näst största valkretsen i Sverige och den växer stadigt.
Valresultatet där är alltså mycket betydelsefullt för vilket block som får styra landet efter riksdagsvalet i september. För att förhindra att de allt populärare Sverigedemokraterna får inflytande har de förr så bittra fienderna bestämt sig för att samarbeta.

Den inte helt naturliga bokstavskombinationen (S)+(M) kan bli verklighet efter valet i höst.

Det gör nu Socialdemokraterna och Moderaterna klart för väljarna i Stockholms stad. Innan den mångkulturspositiva politikens intåg i Sverige var ett samarbete mellan de två stora antagonisterna inom svensk politik allt annat än tänkbar.

Förändringens vindar sveper dock snabbt över landet. Ett samarbete kommer att bli verklighet om Sverigedemokraterna blir vågmästare, meddelar Sveriges Radio.

En av Socialdemokraternas starka kvinnor, Carin Jämtin, ser inga problem med att vänster-höger-skalan i praktiken byts ut mot en ny där ”arabisering och afrikanisering av Sverige” ställs emot ”ej arabisering och afrikanisering av Sverige”:

– Jag kommer inte att sätta mig i en majoritet som gör oss beroende av ett parti som står för en syn på människovärdet som inte jag delar. Jag tror inte heller Sten Nordin vill sätta sig i den positionen. Då hittar vi ett sätt att styra, där en majoritet av Stockholmarna får sin vilja igenom, säger Carin Jämtin, oppositionsborgarråd för Socialdemokraterna.

En isolering kan dock gynna Sverigedemokraterna, tror Björn Fryklund, professor vid Malmö högskola:

– Det finns ingenting som tyder på att det här skulle vara ett effektivt sätt att stoppa Sverigedemokraternas tillväxt eller frammarsch. Utan tvärtom tyder det hela på att de på olika valmätningar och opinionsmätningar fortsätter att gå framåt jämfört med resultaten de hade i förra valet, säger han.

RA.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: