Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 3 april 2010

Arabiska män fyller tyska och franska fängelser

EUROPA. De europeiska stormakterna Tyskland och Frankrike börjar gå på knäna och upplever nu växande problem med sin inhemska brottslighet, detta trots att de etniskt tyska och franska brottslingarna lyser med sin frånvaro.

En ny kartläggning visar att 79 % av internerna i de tyska fängelserna är invandrare, hälften är araber och ungdomsbrottslingar fortsätter att vara kriminella även som vuxna.

Den humanistiska tyska synen på kriminalvård har visats sig verkningslös när det gäller invandrare i allmänhet och araber i synnerhet, då det tyska rättssystemet har hittills inte lyckats påverka de kriminella invandrarnas fortsatta brottslighet nämnvärt. Hela 60 % av de som döms till skyddstillsyn begår nya brott – innan skyddstillsynsperioden är över. Enligt tidningen der Tagesspiegel praktiseras en mjuk linje av det tyska rättsväsendet i en from förhoppning att kunna rehabilitera de mångkriminella nytyskarna. Detta leder dock till att absurda situationer uppstår, det är inte ovanligt att en brottsling döms till villkorlig dom ett dussintal gånger i rad.

Inte heller Frankrike är förskonat från invandrares kriminella ådror. I en artikel från 2008, publicerad i Washington Post, avslöjas att 60 till 70 % av de intagna är muslimer. Detta trots att den muslimska delen av befolkningen i landet enbart är 12 %, en överrepresentation på nästan 600 %. Läget är detsamma oavsett var i Frankrike man befinner sig, enligt Washington Post. I Frankrike skylls muslimernas brottslighet på den sociala situationen för invandrare från MENA-länderna.

RA.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: