Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 4 april 2010

Är islams elitism bättre än rasismens?

Vad vi i väst inte tycks förstå är att bakom sin fromma fasad döljer islam en elitism, en uppfattning om att muslimer är bättre än andra människor. Är denna islam-elitism mindre avskyvärd än nazismens ras-elitism? Kan islams elitism kombineras med "allas lika värde"?
Islamguiden skriver under rubriken Gudsfruktan:
"...samtidigt som Islam bjuder oss tusen och en vägar till försoning, måste vi vara medvetna om det fruktansvärda straff som väntar den som framhärdar i synd och inte bättrar sig.[...] Den som syndar och ber om förlåtelse och syndar om och om igen, är inte vare sig bättre eller annorlunda än katolikerna. I förhoppning om att Jesus dog på korset för att människorna skulle få evig förlåtelse, och att finna den genom den katolska bikten och prästernas försorg, kan de åter upprepa sina synder om och om igen, utan att verkligen ångra sig. Till skillnad från dem måste vi muslimer ta vår ånger och bön om förlåtelse på allvar."
Vad sägs här? De kristna, som tror på Jesus, kan synda om och om igen, utan att verkligen ångra sig? Medan muslimer måste ta synd och förlåtelse på allvar. Det är, enligt muslimerna själva, skillnad på muslimer och dom andra. Dom andra kan synda utan ånger. De tror ju att Jesus dog på korset för att deras synder skulle vara förlåtna. Muslimer måste själva ta ansvaret. Får man inte en känsla av att muslimer anser sig lite bättre än dom andra?
Kombinera detta med vad Islamguiden har att säga om barnuppfostran, så blir bilden tydlig:
"...för att göra livet lättare för dem, krävs att man ger dem Islam med klara riktlinjer, redan med modersmjölken. Det ska inte komma som någon överraskning att en flicka då hon börjar sin förvandling till kvinna, måste bära hijab och rätt klädsel. Det ska inte heller komma som någon överraskning för tonårspojken att han måste delta i fredagsbönen och fullfölja andra förpliktelser. De måste vara medvetna om skillnaden mellan dem själva och icke muslimer, och vara stolta och tacksamma för den skillnaden!"

Vad säger man här? Muslimska barn måste, redan från späd ålder, bli medvetna om skillnaden mellan muslimerna och alla andra människor. De ska dessutom vara stolta och tacksamma över den skillnaden. Kan det sägas tydligare? Är det inte elitism? Hur går detta ihop med allas lika värde? Och hur kan Kristdemokraterna inbilla sig att de har en gemensam värdegrund med muslimerna?


Göran Hägglund (KD) säger i Dagen: Vi kan locka många fler muslimska väljare.(tror att Kielan har rätt)
Gjohn-Marko Berisha (kristen konvertit från islam) säger i Dagen: Jag tror imam Kielan har en dold agenda.
Politiskt Inkorrekt skriver om Islamguidens syn på barnuppfostran.
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Ursprungsartikel
Källa: Tankesmedjan Feminix (importerat inlägg)

Inga kommentarer: