Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

Parkeringsmisshandeln: kvinnan död jakten på GM prio 1

I måndags skulle det åldriga paret handla på Hemköp i Landskrona. När de skulle parkera stod en man i vägen med sin bil. Det slutade med att mannen i bilen körde upp bredvid paret, slängde upp dörren så herren föll till marken samt slog vidare på honom. När hans hustru skulle ingripa fick hon ett hårt knytnävsslag i ansiktet och föll så illa att hon slog huvudet i asfalten med svåra skallskador som följd.

Kvinnan, som heter Inger och 78 år gammal, fördes till sjukhus för operation. Det som först betecknades som livshotande blev till stabilt för att sedan försämras avsevärt.

Idag var läget så illa att läkarna på neurointensiven i Lund samrådde med maken och övriga anhöriga och valde sedan att stänga av kvinnans respirator sent på onsdagseftermiddagen. En magnetröntgen hade visat att i stort sett hela hjärnan var skadad, säger Peter Reinstrup, läkare vid neuro-intensivvårdsavdelningen.

Landskronas politiker beklagar

Det är med sorg och bestörtning vi tagit del av nyheten att kvinnan som misshandlats på en parkeringsplats i Landskrona avlidit,

Skriver kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens vice ordförande Cecilia Brorsson (M) och Niklas Karlsson (S), kommunstyrelsens andre vice ordförande i ett gemensamt pressmeddelande.

Jakten på gärningsmannen

Mannen jagas intensivt och ärendet är prio 1 ett hos polisen. Även länskriminalen är inkopplade. Rubricering är oklar för PI men kan vara antingen mord, dråp eller grovt vållande till annans död

Gärningsmannen, 20-30 år, försvann därefter i en mindre, röd, tvådörrars röd Mazda 323 med tonade rutor där bak, av äldre modell.

Han är mörkhårig och utlänning. Detta är bekräftat av yngre anhöriga som pratat med de äldre som vakat vid Ingers sida.

Företagare i Landskrona har utfäst belöning på 40 000 kronor i belöning för tips som leder till att gärningsmannen grips

//

PI och läsarna kondolerar

Våra tankar går till maken och övriga anhöriga i den drabbade familjen.

redaktionen,
Politiskt Inkorrekt (PI)Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: