Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 30 mars 2010

Achmed, 26, våldtog Sandra, 16 utvisas inte

VÄXJÖ. I slutet av augusti 2009 våldtog irakiern Achmed, 26, småländska Sandra, 16. Nu har han dömts till två års fängelse, men trots att han bara befunnit sig i Sverige sedan 2007 väljer tingsrätten att inte utvisa honom ur landet.

Det var i en bostad utanför Växjö som Achmed, 26 år, våldtog Sandra, 16, i augusti förra året. Det skriver Smålandsposten idag.

Efter våldtäkten gjorde kompisarna sedan allt för att Sandra inte skulle anmäla brottet till polisen och det dröjde tills i slutet av november innan hon gjorde det ändå.

Achmed förhördes kort efter anmälan men släpptes i brist på bevis. Åklagaren ska sedan ha fått tag i nätkonversationer och ett stort antal sms som styrkte våldtäktspåståendet, varpå Achmed häktades. När domen föll hade han suttit häktad i ca en månad.

Åklagarens bevis bestod av de sms- och internetkonversationer som man fått tag i samt kompletterades sedan av en uppgift som Achmeds kompis lämnade i polisförhör, där han berättade att Achmed erkänt för honom att han ”fingerpullat” målsäganden — ett uttalande som han sedan försökte ta tillbaka i huvudförhandlingen.

Straffet för våldtäkten blev två års fängelse, men tingsrätten godtar inte åklagarens krav på utvisning från Sverige. I domen skriver tingsrätten:

[Achmed] har varit med om svåra upplevelser i sitt forna hemland, Irak, och [han] plågas av ångest och sömnsvårigheter.

Åklagarens yrkande om utvisning ogillas därför pga så kallat verkställighetshinder. Detta trots att Achmed bara befunnit sig i Sverige i drygt två år.

Rättens ordförande var skiljaktig och ville fria Achmed helt.

Fotnot: Achmed och Sandra heter något liknande i verkligheten.

Text: WN.
Foto: EU.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: