Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 27 februari 2010

REKORD I SYNOVATE FÖR SVERIGEDEMOKRATERNA


Hur många stolar tar Sverigedemokraterna?

I ännu en opinionsundersökning är Sverigedemokraterna större än Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna! Det är också den högsta noteringen någonsin i Synovates undersökningar. Detta trots att media har gjort allt för att hålla oss utanför debatten. Tänk om Jimmie Åkesson hade fått vara med i den nästan två timmar långa partiledardebatten i SVT för några veckor sedan. Då hade inte Göran Hägglund och Maud Olofsson kunnat häva ur sig diverse osanningar oemotsagt.

En sak är i varje fall klar och det är att svenska folket är på väg att vakna upp. Min personliga gissning är att Sverigedemokraterna kommer att få minst 8 procent i riksdagsvalet vilket kommer innebära minst 30 mandat i riksdagen, vilket utan tvivel skulle innebära en vågmästarställning.

Det kommer att vara oerhört viktigt att de Sverigedemokrater som kommer sitta på dessa mandat gör ett bra jobb. Men lika viktigt är att de Sverigedemokrater som kommer att sitta i landstingsfullmäktige eller i kommunfullmäktige gör ett bra jobb och representerar partiet på förtroendeingivande sätt. Att partiet klarar av att besätta mandaten i riksdagen på ett bra sätt råder det inget tvivel om men risken är stor att detta kommer att dränera lokalpolitiken på de allra duktigaste företrädarna.

Här tror jag partiets svåraste utmaning finns. Jag skulle inte förvåna mig om vi efter valet 2010 har 1000 förtroendevalda Sverigedemokrater runt om i landet. Till detta skall vi också ha personer i nämnder och t.ex. nämndemän till våra tingsrätter. Detta är den stora utmaningen för Sverigedemokraterna.

Jag vill därför rikta en vädjan till alla som delar våra åsikter att också överväga om du inte skall bli en aktiv Sverigedemokrat som kan tänka sig att kandidera för Sverigedemokraterna. Vi vill inte hamna i samma situation som efter valet 2006 där det visade sig att vi vunnit mandat i kommuner där vi inte ens hade några kandidater.

Det är Sveriges framtid som står på spel och du kan vara en viktig del av den. Kandidera för SD!



Ursprungsartikel
Källa: Thoralf Alfsson (importerat inlägg)

Inga kommentarer: