Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 7 februari 2010

Lars Ohly tjänade 600 000 på bostadsaffär

STOCKHOLMS INNERSTAD. Vänsterpartiledaren Lars Ohly har sålt lägenheten, rapporterar Expressen. Fyrarummaren har ökat i värde, från inköpspriset 2006 på 3,5 miljoner kronor, till 4,1 miljoner kronor idag. Ohlys vinst blev alltså 0,6 miljoner — arbetsfritt.

- Det är inget jag jublar över, säger han till Expressen.

- Det är inte klokt, en otäck utveckling. Jag vet ju att det finns lägenheter som står tomma i dag av det enda skälet att ägarna väntar in rätt läge att sälja, säger han.

SvDs ledarskribent Per Gudmundsson kommenterar: ”Tanken att sälja lägenheten till inköpspriset – eller rentav under detta – verkar dock inte ha fallit Ohly in. [...] det hade dessutom påverkat marknadsutvecklingen nedåt såsom Ohly vill, om än i låg grad. Men nej, Ohly vill både ha vinsten, och möjligheten att klaga.

Andra vill han dock inte ge den rätten. Hans politik syftar uttalat till att minska möjligheten att sälja sin bostad med vinst. Detta kommenterar han i Expressen:

– Skulle det vara så att vi får en situation där bostadsrättsinnehavarna bara får ut det de lagt ut så tycker inte jag att det är någon katastrof, hehehe.

Notera skrattet på slutet. Det kommer från en man som just dragit in mer än en halv miljon kronor.”

AD.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: