Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 12 februari 2010

Gör UNT skillnad på partitillhörighet?

Med anledning av den nyligen dömda och tillika nyligen avgångna moderatpolitikern Inger Börjesson som dömts för grovt bedrägeri valde Fria Nyheter att kontakta Upsala Nya Tidning för att ställa frågan om hur tidningen ser på namnpublicering. Hittills har UNT inte behagat att besvara Fria Nyheters frågor.

Nedanstående e-post har skickats till: lars.nilsson@unt.se, nyhetsredaktionen@unt.se, catrin.pihl@unt.se, lotta.lille@unt.se, staffan.wolters@unt.se

Hej.
Med anledning av den nyligen dömda moderatpolitikern Inger Börjesson som dömts för grov förskingring vid Uppsala tingsrätt [målnummer B5053-09] så undrar jag hur ni resonerat kring fallet när ni inte namnger vilket parti kvinnan representerat och ej heller vad kvinnan heter. Var detta ett medvetet val från er på UNT?

Jag undrar även utifrån ert agerande i detta fall hur ni resonerade när er tidning angav vilket parti Joakim Ramqvist Hallin tillhörde samt namngav och bildpublicerade honom innan fällande dom?

Har ni gjort skillnad när det gäller partitillhörighet eller har ni ej haft tillgång till domen mot Inger Börjesson?
Har ni ej haft tillgång till domen kan jag bifoga den så att ni kan komplettera er artikel.

Vänliga hälsningar
Peter Karlsson
Fria Nyheter

Fria Nyheter väntar fortfarande på svar från UNT.

Joakim Ramqvist Hallin har suttit med i kommunfullmäktige i Uppsala för partiet Sverigedemokraterna sedan 2006. Efter valet kom han in som ersättare för en annan ledamot. Han dömdes den 25 januari i år till dagsböter efter att ha gripits med metaamfetamin i kroppen. Joakim Ramqvist Hallin är nu utesluten från partiet och har lämnat sina uppdrag.
Joakim Ramqvist Hallin dömdes mot sitt nekande och hävdade att han kunde ha fått i sig drogen genom en drink.

Tidigare på Fria Nyheter:
Moderat dömd för grov förskingring

För kontakt med artikelförfattaren:
info@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: