Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 5 februari 2010

DN varslar 120 anställda

Drygt 100 av Dagens Nyheters 500 anställda kan tvingas sluta på tidningen. Den direkta orsaken är en förlust på 109 miljoner kronor förra året. Enligt ledningen måste kostnaderna också anpassas till att tidigare annonsintäkter inte kommer tillbaka.

På torsdagen, i samband med att DN:s årsbokslut för 2009 presenterades, lades ett varsel om neddragningar som berör mellan 100 och 120 personer, skriver DN själva.

Enligt DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz beror de dåliga siffrorna på fallande annonsintäkter och att bostadsmäklarna, som är en viktig annonsör i DN, numera annonserar mer på Internet än i tidningen.

– Väldigt få dagstidningsägare i världen räknar med en återhämtning till 100 procent. Men DN har en historia på 146 år, och det vi gör är att jobba för att det blir åtminstone 146 år till, säger Jonas Bonnier till den egna tidningen.

Många hoppas dock att trenden för DN fortsätter nedåt. På Facebook är ca 300 liberaler med i gruppen Lägg ned DN Kultur!, som menar att DN antagit ett ”avgrundsvänsterperspektiv” på sin kulturredaktion, och att denna borde läggas ned. I Facebookgruppen mottogs nyheten om varslet positivt:

- Ett gyllene tillfälle att mangrant sparka DN Kultur, kommenterar Torbjörn Karfunkel som är medlem i gruppen.

AD.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: