Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 5 januari 2010

Hade redan permanent uppehållstillstånd – fortsatte söka asyl flera gånger


En 47-årig man, med ursprung i ett av världens mest krigshärjade länder, hade permanent uppehållstillstånd sedan länge. Trots det sökte han asyl om och om igen med falska identiteter.

Bedrägeriet består i att 47-åringen som asylsökande kunnat kvittera ut en dagersättning på 71 kronor. De pengarna har han fått ut vid sidan om den sjukpenning som han har efter att ha fått permanent uppehålls-tillstånd i Sverige 1991. Sammanlagt har han fått Migrationsverket att felaktigt betala ut drygt 26 000 kronor från maj 2007 till och med april 2008.

Här kommer lögnen

Enligt polisförhören är det inte pengarna han har varit ute efter i första hand. Det var för att komma undan rasister. Han berättar att han varit hotad till livet av flera personer i en småländsk stad som han bott i och att de uppmanat honom att återvända till sitt hemland. Eftersom han fruktade för sitt liv flydde han därifrån. Men han kände ingen som han kunde bo hos. Den enda utvägen som han såg var att försöka ta sig in på en av Migrationsverkets flyktingförläggningar genom att söka asyl.

Mannen har erkänt brotten.

Åtalas

Nu åtalas han för grovt bedrägeri och för att ha använt falska identitets-handlingar, tre eller fyra olika alias.

Inkompetens på Migrationsverket

Mannen bodde under en period på en av förläggningarna i Kronobergs län. Förklaringen till att han inte avslöjades med en gång är att man tidigare inte tog fingeravtryck på de som sökte asyl.

Enligt Bengt Fransson på Migrationsverket är det mycket ovanligt att någon som redan har uppehållstillstånd begår brott genom att på nytt söka asyl på det här sättet.

SMP



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: