Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 23 januari 2010

Finken Jönsson förtalar SD påstår de ligger bakom PI

Allas vår okynnesanmälare, kommunisten Fredrik ”Finken” Jönsson har verkligen gjort bort sig nu – mer än vanligt då förstås. Den 20 januari fick han publicerat en text i Arbetaren som var allt annat än korrekt.

PI vill därför en gång för alla slå hål på myten att PI drivs av SD-politiker. Finken, försök nu förstå detta!

Vi är en oberoende redaktion, en sammansättning privatpersoner som inte har någon som helst koppling till Sverigedemokraterna. Vårt stöd till SD är helt på eget intiativ. Det var till och med så att vi la upp SDU’s banner om gratis medlemskap under en tid men detta ogillades med tiden då vi ansågs vara kontroversiella. Den togs således ned igen. Kontakten sedsn med enskilda SD-politiker är mycket enkel. De har insett att vi toppar listor, har många läsare och är pro-SD. Då är det givet att de ber om annonsplats för sina egna kampanjer och för den delen kommande personvalkampanjer inför riksdagsvalet. I gengäld omnämns vi och nya läsare hittar oss. Om detta är kopplingen Fredrik menar så ja, det är en koppling – som alla intelligenta redan känner till.

Sedan hänger vi inte ut invandrare per se. Vi skriver om kriminella av alla de sorter inkluderat etniska svenskar.

Och våra webadresser. Den ena är .info som ni befinner er på. Den andra är wordpress.com. Inget konstigt med det. Inte heller att vi korslänkar. Info-adressen är mycket riktigt regat hos PRQ men det är inte vi som gjort det. Det är en utomstående som gjorde så och erbjöd oss hyra den. Så skedde. Dock är det inte PRQ som regat den, de bara ”hostar” domänen.

Hans inkorrekta artikel låg uppe under gårdagen men den är nu nedtagen. Men Finken & Arbetaren glömde bort att det finns cachad version. Även Finkens egen blogg är nere helt. Med anledning av vår spärr samt hans utspel om PI misstänker vi att han ligger bakom anmälan till WP.

Därutöver finns inget att tillägga mer än att vi givetvis uppmanar samtliga SD-namn/partiet som omnämns att anmäla Finken för förtal och kräva skadestånd. Sätt rättshaveristen i personlig konkurs.

/redaktionen, PI

Arbetaren:

Sverigedemokratisk sajt ägnar sig åt uthängningar

INRIKES 20 januari 2010

Den välbesökta sajten "Politiskt inkorrekt" har länge ägnat sig åt att hänga ut journalister och andra offentliga personer. Nu kan Arbetaren visa att sidan har kopplingar till Sverigedemokraterna.

Hemsidan Politiskt inkorrekt, PI, med sin slogan "Sanningen framför allt – Politiskt inkorrekta nyheter" är en välbesökt men kontroversiell sajt. Sajten ägnar sig framför allt åt att hänga ut personer med invandrar-bakgrund som misstänks för något brott, med personnummer och adress. Även minderåriga har hängts ut på sidan. Journalister och andra offentliga personer har hängts ut och hånats – både kända och okända sådana. Bland dem är Niklas Orrenius, Sydsvenskan, som omnämns som "SD-hataren" samt en insändarskribent till tidningen City. I december förra året publicerade PI hennes namn och foto.

Kent Ekeroth, Sverigedemokraternas internationella sekreterare, är en av dem som varit i kontakt med Politiskt inkorrekt, bland annat genom att tacka PI för reklam. Ekeroth länkar också till sidan från sin egna blogg, precis som många andra sverigedemokrater. Större delen av länkarna på PI:s hemsida går dessutom till SD-bloggar. Enligt uppgifter är det Martin Kinnunen, tidigare anställd hos Sverige-demokraterna, som ligger bakom PI, rapporterade Nyheter24.se i december. Arbetaren ville fråga Kent Ekeroth varför han gillar PI. Men SD:s pressekreterare Sven-Olof Sällström vill inte lämna ut Ekeroths nummer eller själv ringa upp Ekeroth för att "störa" med Arbetarens frågor.

PI har två webbadresser som är länkade till varandra. Domänen under wordpress.com har sin serverplats (där sidan fysiskt ligger) i USA. Med anledning av det gäller till exempel inte den svenska Personupp-giftslagen. Domännamnet politisktinkorrekt.info är registrerat på Gottfrid Swartholm, en av grundarna av The Pirate Bay. Företaget som skött registreringen är PRQ. Företaget skapades av Gottfrid Swartholm och Fredrik Neij, men enligt uppgift ägs företaget inte längre av dessa. Hela PI:s "redaktion" har valt att vara anonym och enda sättet att nå dem är via en e-postadress.

Cachad version
PI - poster om Finken



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (temp server) (medlem)

Inga kommentarer: