Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 5 januari 2010

17-åring åtalad för äggattack mot Jimmie Åkesson

Åtalad.

En 17-årig kvinna har åtalats för ofredande efter att ha attackerat Sverigedemokraternas partiordförande. Hon har erkänt gärningen.

Händelsen ägde rum den 20 maj 2009 och kvinnan ofredade Jimmie Åkesson genom att kasta eller trycka ägg på honom i samband med att han skulle tala på ett politiskt möte.

Samma kvinna åtalas även för ringa misshandel efter att ha slagit en tjej i ansiktet samt sparkat henne i baken. Misshandeln ska ha ägt rum utanför Katedralskolan den 26 augusti förra året. 17-åringen har samma utländska dubbelefternamn som en förträdare i Ung Vänster.

Fria Nyheter kan avslöja att kvinnan sannolikt är syster till en företrädare för Ung Vänster som uppbär samma utländska dubbelefternamn. Mannen från Ung Vänster har uppmärksammats i Linköpings Tidning, på grund av sitt tal under en demonstration, där han uttalade att strukturell rasism är farligare än NSF. Han har också engagerat sig i ett nätverk för flyktingar i Colombia.

Jimmie Åkesson har yrkat på ersättning med 12 000 kr, varav 3 000 kr avseende repade glasögon, 4 000 kr avseende skadade kläder och 5 000 kr avseende kränkning.

Kontakt med artikelförfattaren:
redaktion.smaland@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: