Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 16 december 2009

Tonåringar i rånligan La familia dömda


Den utländska tjejligan bestod av sju flickor och en lillebror till en av dem, alla mellan 15 och 17 år. Den sjunde flickan pekas ut som den ena ligaledaren men då hon är bara 13 år ledde det aldrig till åtal.

De sju övriga inkluderat den andre äldre ligaledaren åtalades däremot för att under årets tre första månader ha rånat, slagit och hotat ett stort antal jämnåriga tjejer i Göteborg. 21 tjejer var brottsoffer. Sammanlagt har gänget – som kallade sig La familia – knutits till 27 brotts-tillfällen. Åtalet omfattade dock ”bara” 16, beroende på att flera av gärnings-flickorna var under 15 år när brotten begicks.

Åtalspunkterna

Rån, misshandel, grov stöld, försök till utpressning, olaga hot, olaga tvång, ofredande, häleri och övergrepp i rättssak.

Under rättegången

Mamman till en av flickorna som rånades i Nordstan berättar i polisförhör att dottern efteråt inte vågar röra sig som förut i Göteborg.

– Och hon har till och med blivit rädd för invandrare, vilket hon inte varit tidigare.

"Cissi", som utsattes för gänget vid tre tillfällen, har själv utländskt efternamn. Hon förklarar för polisen att hon och kompisen har en stil som kallas fjortis.

– De andra tjejerna stör sig på vår stil. De är blatte-fjortisar och är rasistiska mot svenska tjejer som har fjortisstil. Därför går de på och rånar och slår så många tjejer, säger Cissi.

Den 16-åriga ledartjejen förklarar valet av rånoffer med att "de såg rika ut, de hade fina mobiler". När hon under första förhörsdagen får klart för sig hur många brott hon anklagas för, säger hon:

– Shit, vad många blondiner som anmäler. Vi brukar oftast skoja med dem. De tar allt på allvar.

Göteborgs tingsrätt dömde

  • Ligaledaren Ali Jino, född 1993-02-02, för tre fall av olaga hot, ett ofredande, en grov stöld, sex rån, fyra fall av försök till rån, ett häleri och två övergrepp i rättssak till ungdomsvård.

Tingsrätten konstaterar att för en vuxen person skulle detta gett fem års fängelse. Hon är tvångsomhändertagen enligt LVU. Beslut har nyligen fattats om fortsatt vård i tio månader. Totalt för hennes del är det 17 månader.

  • Suuban Hussein, född 1993-09-17, döms till skyddstillsyn

Övriga – ungdomstjänst på mellan 30 och 150 timmar

  • Nicole Karim, född 1992-09-14
  • Saja Oda, född 1994-01-21. Medborgare i Irak
  • Jemina Nikkinen, född 1992-09-14. Medborgare i Finland
  • Laura Nihad Salih, född 1992-07-03
  • Bayar Nihad Salih, född1993-07-12 (lillebror till Laura)

Skadestånd

Tingsrätten dömer de sju ungdomarna att betala kraftiga skadestånd.

Ligaledaren Ali Jino ska utge 198 645 kronor, varav hon ensam ska stå för 123 700 kronor, medan hon ska betala 74 945 kronor solidariskt med de övriga dömda.

Göteborgs tingsrätt, B 3186-09

Länkar

GP
GP

PI - La familia

Tagged: B 3186-09, dömda, göteborgs tingsrätt, La familia, tjejliga


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

Anonym sa...

så är det när man är kriminell ,bayar borde skämmas han är ensam kille och rånar tjejer ge honom fängelse.plzzzhan har rånat många mer jag lovar på heder och samvete alla de har rånat mer en summan.