Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 31 december 2009

Alliansen ute och röstfiskar 9 månader innan valet..

Jag fann detta någorlunda bra debattinlägg ”Invandrare får större chanser” på expressen. Att jag skriver någorlunda har sin orsak i att man lyfter fram några av de b problem som finns i spåren av massinvandringen till Sverige.

Saxat ur debattinlägget:

”Socialdemokraternas politik har varit märklig. Många invandrare och flyktingar har tagits emot, utan att man skapat drivkrafter till att snabbt lära sig språket och skaffa ett eget arbete. De som kommit har fått möta en socialtjänsteman i stället för en arbetsförmedlare. Tåtassande har man betalat ut socialbidrag utan krav på motprestation. Många har därmed utsatts för en påtvingad passivitet. Hur kan vi hantera den bristfälliga integrationspolitik vi till stor del ärvt av Socialdemokraterna.”

Att man skuldbelägger socialdemokraterna för den misslyckade invandringspolitik Sverige har tycker jag är bra. Det var trots allt socialdemokraterna som öppnade upp Sveriges gränser för alla som ville komma hit.

Vidare fortsätter debattinlägget:

”Regeringen har fattat beslut om ett försörjningskrav vid anhöriginvandring. Försörjningskravet är ett villkor för att en utlänning ska beviljas uppehållstillstånd på grund av anknytning till en person i Sverige. Det innebär att personen i Sverige ska ha tillräckliga inkomster för att klara sin egen försörjning och boendekostnad. Kravet ska dock inte gälla barn och deras föräldrar.”

Man ställer krav på egenförsörjning för att man ska få ta hit anhöriga, men samtidigt så gäller det inte barnen. Bara under 2009 har det enligt nyligen tagna siffror kommit 2100 så kallade ensamkommande flyktingbarn till Sverige. Nu vet jag inte om dessa siffror anger de som har beviljats permanent uppehållstillstånd eller om det är alla som har kommit till Sverige.

Men låt oss för en sekund vara cyniska. Tänk er att varje så kallat ensamkommande flyktingbarn tar hit sin familj! Det skulle kunna innebära att mamma, pappa, 4 syskon, farföräldrarna och morföräldrarna skulle kunna få permanent uppehållstillstånd i Sverige som anhöriginvandrare. Låt oss då räkna hur många de blir. Jag får det till 11 individer som skulle få permanent uppehållstillstånd i Sverige utan att det ställs krav på egenförsörjning.

Är detta en sund invandringspolitik? Alliansens invandringspolitik är inte bättre än socialdemokraternas, den är bara mer finslipad. Men det är klart att alliansen nu 9 månader innan valet vill framstå som de som vill driva på en mer restriktiv invandringspolitik. Frågan man måste ställa sig varför alliansen gör som de gör?

Att man innan val går ut och säger att det ska bli tuffare för de som söker sig till Sverige när man under de år innan valet hade en generös invandringspolitik och hyllade mångfalden pekar bara på att detta är röstfiske och inget man ska ta på allvar. Men så är det tyvärr alltid inför val, alla politiska partier lovar guld och gröna skogar. Men när de väl valts in i folkvalda församlingar då glöms vallöftena snabbt bort.

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Dragan Klaric (medlem)

Inga kommentarer: