Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 15 december 2009

Abdirisak Waberi (M) och Mohamed Omar vänner bildbevis



En av ledarna för en av Sveriges mest inflytelserika muslimska församlingar kan ta plats i riksdagen efter nästa val. Moderaten Abdirisak Waberi får räkna med att hans kandidatur granskas med lupp.

”Rektorn på Römosseskolan och göteborgaren Abdirisak Waberi vill bygga broar mellan olika delar av samhället. Han står på femte plats på Moderaternas lista och har goda chanser att ta en riksdagsplats.

”Han tycker att det är positivt att fler svenskar med utomnordisk bakgrund tar sig in på partiernas listor.

I en SVT- dokumentär nyligen blev han och hans förbund utpekade som islamister. Själv menar Abdirisak Waberi att det handlar om att smutskasta islamiska organisationer.

Men Abdirisak Waberis kandidatur sätter strålkastarljuset på en debatt kring Islam i Sverige. Aje Carlbom, fil dr i socialantropologi, menar att Islamiska förbundet är en del av den islamistiska rörelsen som vill bygga upp en egen offentlighet, med egna skolor, förskolor och så vidare. Den parallella strukturen går stick i stäv med partiernas syn på integrationspolitiken.

Inte heller Pernilla Ouis, fil dr i humanekologi och med inblick i den muslimska Sverige, vill uttala sig om Abdirisak Waberi. Men hon anser att det finns både för- och nackdelar med att personer som hon ser som islamister engagerar sig i ett politiskt parti.

De representerar en del av befolkningen i en demokrati. Jag ser hellre att de engagerar sig i Moderaterna än att de startar ett islamistiskt parti, förklarar hon”.

Jan ”muslim” Hjärpe, religionshistoriker och professor emeritus, anser att de som talar om en svensk islamism är fel ute.

Men Jan Hjärpe har redan fått ta emot reaktioner kring Abdirisak Waberis placering på Moderaternas lista.

Kampanjen att misstänklig göra honom är en del av Sverige-demokraternas taktik”.

Skolinspektion besökte skolan (tidigare i år) och fick fram att sex lärare borde vid varje utvecklingssamtal fullfölja sina utbildningar för att erhålla behörighet.

Av de sex profillärarna har fyra stycken ämnesbehörighet från sitt hemland, behörighetskrav för dessa ämnen finns ej definierat enligt svensk skollag. Två av profillärarna saknar fortfarande behörighet.

Sverigedemokraterna får nu skit för att denna islamist granskas av olkia medier. Men har man åsikter som Moderaten Abdirisak Waberi har, att man bl.a får piska på sin fru och ha fyra fruar, så får han helt enkelt tåla att bli granskad.

Enligt Abdirisak Waberi är Römosseskolan som vilken annan skola som helst. Vi serverar halalslaktad mat, undervisar om Koranen och Muhammeds tradition.

Samt det faktum att mannen får gifta sig med fyra kvinnor. Undervisningen i islam leds av Imamen, en muslimsk läromästare. Samma Imam leder varje dag bönestunden.

Islamiska skolan i Gårdsten undervisar alltså om islam två timmar i veckan. Det är betydligt mer tid än vad andra skolor ägnar åt islam.

Bland annat handlar undervisningen om islams syn på jämställdhet. Ett synsätt som inte alls stämmer överens med värdegrunden för den svenska skolan.

Ni undervisar bland annat om att mannen enligt Koranen får ha fl era hustrur?

Ja, mannen kan ha fyra hustrur, säger Abdirisak Waberi och visar pedagogiskt med handen.

Men följer ni då värdegrunden för den svenska skolan?

Vad är värdegrunden? frågar Abdirisak Waberi.

Det pågår ett krig mot islam. Moskéer, skolor och till och med fotbollsklubbar är måltavlor. Rasism och okunnighet finns inom alla partier, säger han.

Varför får inte kvinnan gifta sig med fyra män?

Gud har bestämt så och gud vet vad som är bäst för människan. Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor.

Varför skall kvinnan dölja sig mest?

Abdirisak Waberi böjer sig fram över konferensbordet och säger samlat:

Enligt min åsikt är mannens sexlust mycket större än kvinnans. Jag tror att Gud vill skydda kvinnan.

Abdirisak Waberi säger till fria.nu Sverige är ett rasistiskt land. Han får frågan om han märkt det rasistiska sverige och svarar sjävklart.

Jag har mött den många gånger, jag har mött den rasismen överallt, hos mäklare, bostadsföretag, arbetsförmedlare, arbetsgivare, fackföreningar och så vidare.

Han säger att integration är när en svart muslim från Nordafrika anses vara lika mycket svensk som alla andra medborgare.

Moderaterna gräver sin egen grav om dom låter islamisten Abdirisak Waberi stå kvar på valbar plats för dom till risksdagen 2010.

En av Abdirisak Waberis vänner är den kände judehataren och islamisten Mohamed Omar. som bl.a förnnekat att förintelsen ägt rum, och även samarbetar med nazister och vänster-terrorister.

Ser mörkt ut för moderaterna om dom inte tar bort islamisten Abdirisak Waberis från sina valsedlar.

(M) misslyckas med mångfald skriver Svd! kanske bättre det än att plocka personer Abdirisak Waberi.

Dessutom är Statsminister Reinfeldt oroad för Alliansens underläge som förstärkts sista tiden.

Det är mycket bekymrande, säger Fredrik Reinfeldt.

Mona Sahlin kommer att bli statsminister om det ser ut så här, utan att ha gett några besked om vad hon vill med Sverige och utan att ha förberett någon gemensam politik, sade Reinfeldt efter ett framträdande på Stockholms universitet.

Jag tänker göra allt jag kan för att inte kasta ut Sverige i det kalla vattnet, sade Reinfeldt som förutspår att riksdagsvalet i september nästa år kommer att bli en folkomröstning om arbetslinjen.

Muslimsk politiker ifrågasatt

GP:Abdirisak Waberi man får slå sin kvinna

Abdirisak Waberi Sverige är ett rasistiskt land

Islamiska förbundet hotar utesluta kritiker läs hela dokumentet här

Mannen kan ha fyra hustrur. Kvinnan måste däremot hålla sig till en man. Ottar har mött Abdirisak Waberi, rektor för den muslimska Römosseskolan i Göteborg

M misslyckas med mångfald

Det är mycket bekymrande, säger Fredrik Reinfeldt

Mona Sahlin kommer att bli statsminister om det ser ut så här



Ursprungsartikel
Källa: Spikharrys Blog (importerat inlägg)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag med flera av mina vänner har alltid röstat på Moderaterna men när man ser att Moderaterna anser att personer med en sådan har värdegrund ska företräda Moderaterna då är det uteslutet för oss att i fortsättningen stöda Moderaterna.

Vi kommer alla att rösta på SD nästa val.