Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 22 oktober 2009

G-Ps Ledare närmast slaktar Aftonbladets spaltmetrar om Åkessons artikel


Saxat:

Ena dagen publicerar Aftonbladet SD-ledaren Jimmie Åkessons debattartikel om islam. Den andra dagen sågar man den helt för lögner och brist på saklighet. Så brukar det inte gå till. Publicister diskuterar debattartiklar när de kommer in. Håller de inte för publicering avböjer man eller ber skribenten att återkomma efter att denne läst på.

Aftonbladet gjorde både och. Argumenten, hävdar ansvarig utgivare Jan Helin samma dag som texten publicerades, är att visa SD:s rätta ansikte. Sedan brakade det loss. Den etablerade pressen attackerade Åkesson med slägga, kofot och allt som stod till buds. Som att man fick en kollektiv kallsup och unisont bestämt sig för att "ta debatten" och avslöja SD:s verkliga ansikte. Som om Aftonbladet eller någon annan publicist eller vanlig medborgare inte visste vad Sverigedemokraterna tycker i den aktuella frågan

Om Aftonbladets och de övrigas reaktioner var ämnade att sänka SD bör de tänka om. SD har sina sympatisörer. En del av dem för åsikternas skull och andra som en protest mot etablissemanget. När Aftonbladet ska fullständigt pulvrisera (bild och rubrik lovar det) Åkessons påståenden blir det ändå inte mer än halvljumna kommentarer.

Sverigedemokraterna siktar på att nå riksdagen nästa år. Det ger medierna skyldighet att granska och ge utrymme. Men det får inte vara utan krav. Som det har gått till i det här fallet har det mer liknat ett spektakel. Och inte är det i yttrandefrihetens namn. Den får sig snarare en törn.

Det är ett generalfel att tro att SD:s framgångar enbart hänger på en debattartikel. En hel del människor attraheras av invandringsfrågan. Men att en fråga styr var ens röst hamnar är långt ifrån självklart. Därför borde medierna hellre satsa på en öppen diskussion än anklagelser som också fäster sig på SD:s sympatisörer.

Läs hela
GP



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

UncleBob sa...

Nu börjar motståndet mot Sd krackelera och de löjliga argumenten mot partiet staplas på hög.

Islams ideologiska erövringar hotar att spridas in i vårt samhälle med katastrofala följder. Begriper man inte det har man sovit sig igenom de senaste decennierna.

I många länder, USA, Storbrittanien och även i Sverige har muslimska företrädare framfört krav på sharia-lagstiftning för muslimer!

Detta är ett allvarligt hot mot demokratin, vilket Jimmie Åkesson har helt rätt i. Radikala islamister har haft många fler år på sig i exempelvis Storbrittanien, där de tillåtits ta över stora delar av samhället. Det har inneburit en islamisering och ghettoisering utan motstycke.

Antingen så blundar islamkramarna för alla de vederstyggliga företeelser som följer med islam och denna kulturella tillbakagång till medeltida värderingar.

Vi realister som röstar på Sd säger nej till:
flickaborter, omskärelser, kvinnoförtryck, förföljelse av muslimska homosexuella ungdomar, hedersmord, dödshot mot Muhammed-”hädare”, krav på inksränkningar av yttrandefriheten, terror, radikalisering av muslimer …… Allt präglat av brist på humanism.

UncleBob