Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 2 oktober 2009

Åsiktsförtrycket är självklart i Sverige.

Åsiktsförtrycket och yrkesförbudet för politiskt engagerade personer är självklart i Sverige. Det är så självklart att Svenska Dagbladet undrar hur det kommer sig att en islamkritisk bloggare kan få arbeta som advokat för Migrationsverket. SvD verkar tycka att det ar underligt att en privatperson som bloggar sina politiska ideer får fortsätta arbeta i den offentliga sektorn. SvD vill att sådana personer måste avskedas och stoppas från allt arbete.

SvD artikeln är ett exempel på att i Sverige så är yttrandefriheten begränsad, det är normalt och självklart om man ska tolka artikeln rätt. SvD anser att alla borde begripa det och de som ännu inte begriper det ska exponeras och smutskastas i de åsiktsförtryckande media. Folk ska tydligen inte längre tillåtas föredra vår kultur framför en diktatorisk kutur.

Analysera artikeln utifrån yttrandefrihetsperspektiv.

Om en person ogillar islams utbredning, och att kvinnor piskas på gatorna, att otrogna och gays kastas ut från klippor eller höga byggnader eller lynchas, att kroppsdelar huggs av människor som är skyldiga till stöld, att inga riktiga val tillåts, att yttrandefriheten stoppas mm då anser SvD att man är så extrem att man inte ska tillåtas arbeta för den offentlig sektorn.

SvD pekar ut en advokat som i sin privata blog skriver islamkritiska inlägg. Advokaten får uppdrag från Migrationsverket och SvD verkar anse att privatpersoner som är kritiska mot islam inte ska tillåtas arbeta i Sverige, de är ohyra och ska stampas ut från allt socialt liv.

SvDs' inställning till vanliga medborgare som tar sig friheten att ha en politisk uppfattning som inte stämmer med SvD's ledning är livsfarlig och antidemokratisk. SvD nöjer sig inte med att kristisera politiska opponenter som bloggaren, SvD vill ha yrkesförbud och stampa ut dem verkar det som.

Normalt tänkande människor borde inte ha några invändningar mot folk som kritiserar islam, tvärtom, extrema antidemokratiska rörelser som tex. islam borde kritiseras av alla som vill ha demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. SvD håller inte med om det.

De som ogillar kritik mot antidemokratiska rörelser har något att dölja, de vill inte ha yttrandefrihet och de borde förklara sig.

SvD förefaller därmed proislamsk och de bedriver en egen politisk rörelse och kampanj mot personer som är kritiska mot islam.

Flera tidningar verkar ha kopierat TTs text utan kritisk granskning. Oavsett om texten kommer från TT, med publiceringen av artikeln så ger tidningarna stöd till hets mot privatpersoner som vågar uttrycka en politisk uppfattning, en mycket farlig attityd.

Befria Media bloggen har märkt av åsiktsförtrycket eftersom SvD som enda tidning vägrar ta med Twingly länkar till bloggen. svd sds barometern blt hd dn svd


Ursprungsartikel
Källa: Befria Media (medlem)

Inga kommentarer: