Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 september 2009

Ska inte heller flygbolag och passagerarfärjor få kräva att deras resenärer identifierar sig?


I en artikel Brännpunkt i Svenska Dagbladet den 25 september, med rubriken SJ:s personliga biljetter oacceptabla, skriver riksdagsledamoten Nina Larsson (FP) bland annat:

Nina Larsson FP2Hur än SJ vänder och vrider på argumenten så är införandet av personliga biljetter oacceptabelt – framförallt ur integritetssynpunkt. Det begränsar också gömda flyktingars rörelsefrihet. Det handlar om gömda flyktingar som saknar giltig legitimation. Dessa människor lever i Sverige och kommer med SJ:s agerande få sin rörelsefrihet begränsad ytterligare.

Men asylsökande som fått sina asylansökningar avslagna, har ju inte rätt till någon rörelsefrihet i landet, de ska lämna landet när alla instanser har beslutat att de inte får stanna. Nina Larsson kan väl inte som riksdagsledamot mena allvar med att SJ och andra ska väga in hur deras åtgärder och regler eventuellt påverkar människor som vistas olagligt i landet???

1) Det ska väl ändå inte krävas av företag  i Sverige att de ska ta hänsyn till hur deras beslut eventuellt påverkar människor som visats i landet illegalt (olagligt?

2) Det är inget konstigt alls i att SJ vill att man ska identifiera sig och visa att man är den som har köpt en resehandling; det handlar om att stävja svartabörshandel med biljetter!

3) Vill riksdagsledamoten Nina Larsson (FP) i konsekvensens namn och på motsvarande sätt och med samma argument förbjuda flygbolag och passagerarfärjor att kräva att deras resenärer identifierar sig?

Nina Larsson (FP) skriver också:

Regeringens ägarenhet borde ta SJ i örat och få ett stopp på denna galenskap.

Kanske borde FP ta Nina Larsson i örat och be henne tänka efter innan hon skriver? Förtroendet för riksdagen är redan lågt och legitimiteten för jättekadern (349!) människor i Sveriges riksdag sjunker snabbt. Det blir inte bättre av ogenomtänkta utspel av dem som kallar sig ”förtroendevalda”.




Ursprungsartikel
Källa: Merith Wager (importerat inlägg)

Inga kommentarer: