Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 29 september 2009

Black Cobras åtalade i Stockholm


black_cobra

21-åringen var på väg att bli medlem i BC men hoppade av i sista stund. Innan dess blev han misshandlad av gängledarna, som brände hans öron med cigarretter, skendränkte honom, tvingade honom att begå brott och använde honom och hans kompis som slavar. Men 21-åringen fick nog. Nu har han vittnat mot två personer som pekas ut som Black Cobras ledargestalter i Stockholm.

Tilltalade gängledarna är

  • Herish Abid Sadeq Salim, född 1984-07-21. Bor på Askersgatan 18*, Bandhagen. Medborgare i Irak. Noll­taxerad. Häktad sedan den 28 augusti. Åtalad för grov stöld, misshandel i tre fall, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak i två fall, försök till utpressning.
  • Kais Sirwan Hamid, född 1984-01-05. Bor i Skärholmen. Medborgare i Irak. Nolltaxerad.Häktad sedan den 28 augusti. Åtalad för grov stöld, misshandel i tre fall, grovt olaga hot.

Den avhoppade 21-åringen

Tilltalad & målsägande

  • Hawbir Ibrahim, född 1988-03-01. Skyddade adressuppgifter, åtnjuter personskydd (polisens personskyddsgrupp). Medborgare i Irak.

- Åtalad för grov stöld. Praktiserade på en lack & plåtfirma i Täby, och lät gänget ta sig in där den 4 juli i år. Där stals en Cheva, en Porsche, en dator, en kamera och verktyg till ett värde av minst 360.000 kronor.

- Som målsägande utsatt för misshandel, grovt olaga hot, övergrepp i rättssak, försök till utpressning av de två andra ovan m.fl.

Övriga misshandlade

Gängledarna har även grovt misshandlat två andra. De två samt en del vittnen vägrar komma till rätten för att vittna vilket framgår i protokollen. De har därför begärt att få delge sina vittnesmål via telefon. Förhandlingarna inleddes i tisdags och avslutades i går fredag.

Länkar

Nacka tingsrätt,Mål nr B 3031-08
DN, Misshandlad vittnar mot utpekad gängledare

Tillhållet i Hagsätra

Häromdagen fick vi in material som berättade om BC’s nystartade kapitel i Hagsätra. Från vår förra post:

I Stockholm har Black Cobra öppnat ett kapitel med bas på Askersgatan 18 i Bandhagen, Hagsätra. Där bor det sex personer i en lägenhet de kapat av en s.k. bötfälld person. Han har inte klarat av att betala ihopdiktade skulder till Black Cobra så de utnyttjar hans lägenhet tills det är klart.

Endast en var namngiven i den posten: Omid Nerwaye, irakisk muslim, dömd kvinnofridsskändare och ev. vicepresident.

PI artikel – BC i Sthlm

Hagsätra gränsar till stadsdelen Rågsved (där Ebba Grön, KSMB föddes).
I går fick vi spontant in mer material från en annan källa som berättar om medlemmarna i Black Cobras Rågsved-avdelning dvs då i Hagsätra:

  • Shourshavan Abed Salim, född 1983-01-18. Medborgare i Irak. Från Skogås. Tidigare varit medlem i X-team, Bandidos supportgäng.

PI: Med tanke på att den ene åtalade överst heter Salim i efternamn kan vi nog lugnt utgå från att Shourshavan Abed och Herish Abid Sadeq är bröder.

  • Omid Nerwaye, född 1985-08-11 och medborgare i Irak. Dömdes 2006 för grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och grov fridskränkning till fängelse 2 år. Tidigare medlem i X-Team, Bandidos supportgäng. Anses vara vicepresident, om inte för BC Sthlm så åtminstone för kapitlet i Rågsved.
  • Shwan Nerwaye, född 1981-12-25. Storebror till Omid och irakisk medborgare. Shwan vittnade till åklagarens fördel i det uppmärk-sammade mordet i Vårberg den 4 april 2001, där den 17-årige Hussein Kayri blev ihjälslagen. På grund av Shwan´s vittnesmål så kunde två män dömas för dödsmisshandeln. Idag har dock Shwan gått och blivit medlem i Black Cobra. De andra etablerade kriminella gängen som finns i Sverige hade nog med största sannolikhet inte tagit emot honom med tanke på hans bakgrund som "golbög".

Det verkar som om vi fått ihop nästan hela gänget på Askersgatan 18 där lgh blivit ”stulen”.

Andersberg, Halmstad

Black Cobra i Halmstad?

Den kriminella gängbildningen Black Cobra, som har funnits i Köpenhamn i flera år och som etablerades iMalmö vid det senaste årsskiftet, kan vara på väg att starta en avdelning i Halmstad. Det framgår av färska uppgifter från polisens underrättelseverksamhet. Nyligen har rikskriminalpolisen kopplats in eftersom nyetablering är aktuell inte bara i Halmstad utan även i Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Eskilstuna och Uppsala.

Från underrättelsehåll inom polisen konstateras att Black Cobra håller på att etablera sig ovanligt snabbt i Sverige. Med Malmö som utgångspunkt har gängledare begett sig till andra svenska kommuner för att orientera sig om vilka möjligheter det finns att expandera den kriminella verksamheten och att bilda nya avdelningar. Polisen i Malmö har alltsedan Black Cobra fick en plattform iden skånska residensstaden fått ett ganska gott grepp om hur den kriminella gängbildningen är uppbyggd och hur den fungerar. Under en längre tid har också polisen i Malmö hållits underrättad om Black Cobras framfart och organisation i den danska huvudstaden.

Black Cobra bildades i Köpenhamn för nio år sedan och är idag en av de större danska, kriminella gängbildningarna. Alltsedan dess har företrädare för den skånska polisen fruktat och räknat med en etablering iförst Malmö och därefter kanske i Helsingborg. Gänget har bland annat en så kallad supportergrupp som kallas Black Scorpions.

För polisen i Halmstad gäller det alltså nu att skärpa beredskapen och att på alla sätt försöka motverka att Black Cobra får en fast förankring i Halland. Enligt polisiära erfarenheter från Köpenhamn och Malmö påverkas den totala brottsutvecklingen av en etablering inte märkbart. Däremot leder en sådan till kontroverser i de kriminella kretsarna och dessa kan utvecklas till öppna maktkamper mellan skilda gängbildningar. Det finns då också en överhängande risk att allmänheten kan drabbas.

HN

Är Cobras inblandade?

Två falanger krigar mot varandra i stadsdelen Andersberg sedan en tid tillbaka. Två patetiska namn har gängen antagit: Klubben vs Familjen. Frågan är om det ena gänget är kopplade till BC.

Starten på kriget, ungefär som småskolan

Två personer möts på cykel. 19-åringen säger: "Vad glor du på?" 22-åringen svarar: "Vad glor du på själv?" och stiger av och gör sig beredd att bråka. "Kriget" på Andersberg är i gång.

HN

Förra helgens skottdåd i området samt inte minst alla beskjutningar tidigare har fått polisen att trappa upp sin bevakning markant. Polisen har haft en insatsstyrka i beredskap i Halmstad, med bland annat specialutrustade enheter från Göteborg. Den 22 september strax efter klockan 17 fick den anledning att slå till.

– En grupp människor, tio–tolv personer, intresserade oss och när några av dem sprang ifrån oss beslöt vi att göra ett ingripande, berättar Tommy Nyman, chef för länskriminalens spaningsrotel

Tungt beväpnade civilklädda poliser tvingade ner dem på marken. En 25-åring greps för vapenbrott medan åtminstone sju andra misstänkts för narkotikabrott, eget bruk.

Bilder från två vinklar
Hallands Nyheter
AB

Vi har fått besked på att åtminstone några ska ha haft Black Cobra-tröjor på sig, även om inga syns på bilderna. Vore alldeles förträffligt om någon kunde bekräfta det.

Samtidigt har PI skrivit om diverse gangsters i området, som häktats för olika skottlossningar samt vapenbrott men sedan släppts igen. Åtminstone en 25-åring står inför skranket för vapenbrott

Skottlossning i Halmstad
Skottlossning i Halmstad – berikande gäng

I den andra länken om berikande gäng återgav vi namnen på några tidigare häktade busar. Det tog inte lång tid förrän buset själva kommenterade under posten. Och helt gratis utan att behöva anstränga oss fick namnen på den ena krigande falangen – av buset själva; kommentar #25

Varför vi tar upp detta är om dessa busar tillhörde några av de gripna under tillslaget den 22 sept. och då även möjligen hade några BC-tröjor på sig. Någon som vet hur det ligger till?

Vi fortsätter alla fall bevaka BC var de än drar fram i vårt gamla kära Svedala, numera en kriminell oas till vår stora sorg.

Tack till alla som förser oss med information.

Tagged: black cobra


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: