Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 26 augusti 2009

Röstfiske bakom den moderna antisemitismen

Israel gör rätt i att kritisera Norge för antisemitism. Men man väljer fel måltavla när man väljer författaren Knut Hamsun. Däremot finns på norsk TV finns en komiker vid namn Otto Jespersen som varje vecka drar smaklösa skämt om judar och gaskammare. Han är inte ensam om det, regeringen, pressen, fackföreningarna, kyrkan angriper ständigt ömsom Israel, ömsom judar i allmänhet.

Liksom i Sverige rapporterar de stora medierna villigt negativ propaganda om Israel medan de fördunklar eller utelämnar palestinska självmordsattacker och deklarationer om folkmord på judarna.

En förklaring till hätskheten mot Israel är att norska regeringen tänker på makten och röstfiskar bland de muslimska invandrarna inför valet i höst.

Knut Hamsun skrev fem betydande romaner redan innan Adolf Hitler blev född och vann Nobelpriset i litteratur 1920. Hans författarskap behandlar ingalunda något som överhuvud liknar något som kom till under Hitler.
Hamsum är allestädes närvarande och oberörd och samtidigt djupt mänsklig, rättfram, exakt, ser allt och skär ut förljugenheten i granit, så det kan göra ont.

Antisemitisk masspsykos i Norge?

svd dn dn svd svd dn

Ursprungsartikel
Källa: Kulturvänster blir pophöger (importerat inlägg)

Inga kommentarer: